Parkeren-in-het-centrum-van-Leidsche-Rijn

Parkeren in het centrum van Leidsche Rijn gaat 2,58 euro per uur kosten

Het gebied waar betaald parkeren wordt gehandhaafd rondom het Leidsche Rijn Centrum staat eindelijk definitief op de kaart. Al geruime tijd, sinds oktober 2017, geldt betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Noord en op het Berlijnplein (gele gebieden). Vanaf maandag 2 juli 2018 zal ook betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid (groene en blauwe gebied)gelden. Zodra Leidsche Rijn Centrum Oost, het roze gekleurde gebied op de kaart, is opgeleverd komt ook hier betaald parkeren. Betaald parkeren zal gelden van maandag tot en met zondag tussen negen uur ‘s ochtends en negen uur ’s avonds.

In de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum bedragen de kosten nu twee en een halve euro per uur, hierbij aangetekend dat de eerste twee uur gratis zijn. Parkeren langs de openbare weg echter is alleen het eerste uur gratis, daarna zal het tarief ingaan van 2,58 euro per uur.

Om grip te houden op het parkeerbeleid in de openbare ruimte dient men zich na het vinden van een parkeerplek aan te melden bij de parkeerautomaat of via de ‘Parkeer en Bel’ app.

Op 16 mei jl. werd parkeergarage Brusselpleingarage geopend. Deze garage is gesitueerd onder het Brusselplein, het bruisende hart van Leidsche Rijn Centrum. Tot en met 30 september 2019 kunnen bezoekers die hun auto in deze garage parkeren de eerste twee uur gratis hun auto stallen. Overigens zullen vanaf oktober volgend jaar JUMBO Foodmarkt klanten bij besteding van tenminste tien euro anderhalf uur gratis mogen parkeren in de Brusselpleingarage.

Gemeentelijke parkeerhandhavers zullen toezien op het naleven van het parkeerbeleid en waar nodig overtreders beboeten.

In buurten rondom Leidsche Rijn Centrum, zo als Grauwaart, Terwijde en Hoge Weide, is parkeren langs de openbare weg nu nog gratis. In geval van overlast zoals bijvoorbeeld een aantoonbaar groter aantal verkeersbewegingen en parkeerdrukte of veelvuldig fout geparkeerde auto’s wil de gemeente het instellen vaneen betaald parkeren zone in overweging nemen, uiteraard in nauw overleg met de bewoners.

51 gedachten over “Parkeren in het centrum van Leidsche Rijn gaat 2,58 euro per uur kosten”

  1. Jammer voor de ondernemers daar. Je zou eerst een “loopje” moeten creëren voor de mensen zodat er vaste klanten ontstaan. Dat er daarna dan parkeergeld gevraagd wordt na 2 uur prima. Wordt het ook geen hangplek

  2. Hoewel ik de emoties/argumenten begrijp maar kom op mensen. Als jullie elders in een (grote) stad gaan winkelen, is het daar ook betaald parkeren. City Plaza in Nieuwegein bijvoorbeeld is daar ook betaald parkeren, voor alle uren.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven