nut - de kersentuin

Twaalf zwoele zomeravonden theater & diner, tussen de bloeiende kersenbomen

In een oude kersenboomgaard, middenin de Vinex, speelt theatermaker Greg Nottrot deze zomer alweer de zevende locatievoorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel: zijn persoonlijke versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Een nostalgisch dilemma over Griekenland, de heimwee naar vroeger en de (financiële) waarde van een dierbare herinnering.

Greg situeert zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar zijn jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet.

Terug, naar De Kersentuin is een reprise van de voorstelling van het NUT uit 2016, dit keer inclusief Grieks diner! Een zomerse voorstelling over nostalgie, de Griekse crisis, vluchtelingen, xenofobie en ingemaakte kersen. Beleef een heerlijk zwoele zomeravond op een uniek stukje historisch Leidsche Rijn!

Inclusief grieks diner
Na afloop van de voorstelling plof je neer aan lange tafels voor een ongedwongen mediterraans diner. Doe je te goed aan heerlijke verse olijven, ijskoude Ouzo, frisse salades en sappige garnalen, terwijl op de achtergrond Griekse muziek speelt en de zon zich tevreden achter de kersenbomen laat zakken…

Pers over Terug
Cultureel Persbureau schreef eerder over Terug, naar De Kersentuin: “Een fascinerend avondje filosofie over Grieks vakantiehuis *****”.
Cleeft prees de intieme vertelling: “Op een plek zonder herinneringen, creëert Greg Nottrot een stukje nostalgie.”

Informatie
Terug, naar De Kersentuin speelt van 23 augustus t/m 9 september 2018 op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Locatie: Kersenboomgaard Leidsche Rijn, Emmy van Lokhorststraat, Utrecht. Tickets (incl. Grieks diner): €40,- via www.nutinleidscherijn.nl

Lees ook:
Bewoner in beeld: Greg Nottrot van theatervoorstelling “De Denderende Tijd”
Lees alle berichten over het Nieuw Utrechts Toneel

7 gedachten over “Twaalf zwoele zomeravonden theater & diner, tussen de bloeiende kersenbomen”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven