Martijn Sierhuis
 

Bewoner in beeld: Martijn Sierhuis, oprichter Regio Leidsche Rijn

2 juli 2018 22:15  Redactie  13 reacties

Op 2 juli vieren we het vijf-jarig bestaan van de website en app Regio Leidsche Rijn. Het nieuws- en agenda platform informeert en verbindt mensen met elkaar uit de buurt. Met 30.000 vaste lezers per maand is de site uitgegroeid tot een drukbezocht nieuwsplatform, die onder menig Leidsche Rijner niet meer weg te denken valt.

Oprichter Martijn Sierhuis had vijf jaar geleden niet verwacht dat Regio Leidsche Rijn zou uitgroeien tot de grootste nieuwssite van de regio.  Hij was destijds zelf vrij nieuw in Leidsche Rijn, dus wilde hij meer mensen leren kennen en er achter komen wat er zoal speelde in de wijk. “Ik begon met een Twitter-account over Leidsche Rijn. Al snel zat ik bovenop al het nieuws en uit-tips in de buurt. Ik merkte dat ik steeds fanatieker werd en het leuk vond om te doen. Het Twitter-account groeide hard en ik begon na te denken over een uitbreiding. Ik liep met het idee om naast het Twitter-account ook een website en de allereerste nieuwsapp voor Leidsche Rijn te bouwen. Dit zodat er eindelijk een overzichtelijke Uitagenda voor Leidsche Rijn zou zijn. Dit was er toen nog niet,” vertelt hij glimlachend. “Ik heb altijd in de ICT-wereld  gewerkt en heb al 18 jaar een online mediabureau, dus nieuwe concepten ontwikkelen vind ik leuk. Toen ik zeker wist dat dat ik mijn idee echt wilde uitvoeren, lag ik in het zwembad in Suriname. Direct na terugkomst in Nederland begon ik met het bouwen van de website en de app. En nu bestaat het dan vijf jaar en wordt het platform dagelijks drukbezocht door andere Leidsche Rijners. Daar ben ik erg trots op.”

Regio Leidsche Rijn werd al snel een uit de hand gelopen hobby volgens Martijn. Verrassend genoeg, sloeg de website flink aan. “Er was nog geen ander nieuwsplatform dat zich richtte op deze buurt, dus mensen kwamen al snel op mijn website terecht. Het bezoekersaantal bleef stijgen en inmiddels zit ik op 30.000 vaste maandelijkse bezoekers en 15.000 volgers op sociale media. Ik steek er vooral veel tijd en liefde in. Soms stap ik ’s-nachts uit mijn bed om snel een nieuwsbericht te typen als er iets in de buurt gebeurd is. Ook tijdens vakanties zorg ik ervoor dat ik zeker een Wifi verbinding heb, zodat ik onze lezers als eerste op de hoogte kan houden. Mijn vrouw verklaart mij soms voor gek, maar zij ziet ook de passie die ik hiervoor heb. Heel vaak zijn we samen aan het brainstormen hoe we het platform nog meer kunnen uitbreiden en verbeteren. Een van de dingen die we in de toekomst gaan uitbrengen is een kookboek genaamd ‘Nieuwe Buren’. Hierin komen gerechten met verhalen te staan van bewoners uit Leidsche Rijn, om het 20-jarige bestaan van Leidsche Rijn te vieren.”

Een van zijn doelen bij het oprichten van de website was de sociale cohesie bevorderen en zelf nieuwe contacten te leggen. En dat is zeker gelukt. “Sommige buurtbewoners schrijven blogs op de website, en ik krijg veel tips via de mail. Bovendien interviewen we iedere week een bewoner die iets betekent voor Leidsche Rijn. Ook verschijnen die verhalen onder de rubriek ‘Interview’ in Weekkrant De Brug waarmee wij een mooie samenwerking hebben. Terwijl ik dit vertel, realiseer ik me dat dit interview met mij precies de 101-ste interview is binnen deze rubriek. Ook de Uitagenda verschijnt niet alleen online maar ook in De Brug, Leidsche Rijn Magazine en in maandposters en flyers in de wijk.” Behalve bewoners in contact brengen met elkaar, wil Sierhuis ze ook helpen. “Ik plaats verloren voorwerpen online, in de hoop dat ze gevonden worden. Een keer vonden we een knuffel, en verrassend genoeg kregen we een berichtje van de eigenaresse. Dat was een dolblij meisje die haar knuffel heel erg had gemist. Dat vind ik fantastisch om te zien. Ook hebben we vaak gestolen fietsen kunnen terugbrengen naar de eigenaar.”

Niet alleen online is er in vijf jaar tijd een actieve community ontstaan, maar ook Martijn zelf heeft kennissen en vrienden overgehouden aan de interviews. “Leidsche Rijn is echt mijn plekje geworden. Dankzij het platform heb ik zoveel mensen leren kennen en ben ik van alles op de hoogte. Ik heb de groei van het platform te danken aan de trouwe bezoekers die ons dagelijks volgen, meedenken en waardevolle tips geven. Daardoor heb ik het gevoel dat ik dit niet in mijn eentje doe, maar met elkaar. En dat vind ik misschien wel het mooiste wat mij de afgelopen vijf jaar Regio Leidsche Rijn heeft gebracht.”

Meehelpen?
Vind je het leuk om mee te schrijven of op een andere manier mee te helpen? Stuur dan een mailtje of bel naar 030-8201275

Op de hoogte blijven?
Volg ons op Youtube, Facebook, Twitter, Google+, Instagram of meld je aan op één van onze nieuwsbrieven.

Regio Leidsche Rijn in de publiciteit
RTV Utrecht
VAR Nieuwsblad
Lanterfant Courant
Utrechtnieuws.nl
politiekentwitter.nl
Vereniging Sport Utrecht
Gemeente Utrecht Nieuwsbrief
De Brug UtrechtAdvertenties:


13 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website