Nestenbattle--Scouting-Rhenova-bouwt-mooiste-nest

Nestenbattle: Scouting Rhenova bouwt mooiste nest

Tijdens de jaarafsluiting van scouting Rhenova werd bekend dat zij de winnaars zijn van de landelijke Nestenbattle die werd georganiseerd door Slimme Vogels. Naast de titel van het mooiste nest van Nederland ontving de scouting ook een mooi geldbedrag. In mei bouwden de scouts uit De Meern een manshoog vogelnest op de boerderij van Jeroen van Wijk in Odijk om aandacht te vragen voor boerenvogels. Daarna volgden andere scoutingclubs, scholen en verenigingen hun voorbeeld. In totaal werden er bijna 600 stemmen uitgebracht op de verschillende nesten.

Tijdens de Nestenbattle, een onderdeel van de campagne ‘Thuis voor Boerenvogels’, werd gestreden om de eer en om mooie geldprijzen voor de clubkas. Scouting Rhenova is blij met de eerste plaats en de bijbehorende geldprijs van € 450. Maarten van Beek, leider van de scoutsgroep vertelt: “We hebben met veel plezier meegedaan aan de Nestenbattle van Slimme Vogels. Onze scouting werkt vaker samen met boeren, zo hebben we hier in de regio ook nestkasten en een insectenhotel gebouwd. Deze Nestenbattle, om aandacht te vragen voor boerenvogels, past daarom goed bij ons. We zijn ook blij met het mooie bedrag dat we hebben gewonnen. Dit gaan we gebruiken voor ons zomerkamp in Londen”. De tweede prijs van € 250 ging naar het nest ‘Boerenvogels hotel duo’ van de basisschool à Hermkes in Epen (L). Op de derde plaats eindigden de kinderen van de jeugdvereniging Vrij en Blij die nesten bouwden in de wei bij Familie Lansink in Haaksbergen (O). Zij ontvingen vandaag een cheque van € 100.

Wie-bouwt-het-tofste-vogelnest-voor-boerenvogels

Aandacht voor boerenvogels
Wie bouwt het mooiste nest van Nederland? Met die uitdaging zijn de afgelopen weken vogelnesten gebouwd op melkveebedrijven in heel Nederland om aandacht te vragen voor de inspanningen van boeren voor erf-, akker- en weidevogels. Het nest van winnaar scouting Rhenova staat op het melkveebedrijf van Jeroen van Wijk: “Op mijn bedrijf ben ik actief voor boerenvogels,” vertelt hij. “De vogels horen hier net zo thuis als mijn koeien. Met deze Nestenbattle wil ik aan iedereen laten zien dat wij een thuis bieden aan boerenvogels en zorg dragen voor de biodiversiteit van ons landschap.”

Reuzengrutto-nestelt-langs-de-A12

Met de campagne ‘Thuis voor boerenvogels’ vraagt Slimme Vogels aandacht voor boerenvogels in Nederland en voor de inspanningen die melkveehouders daarvoor leveren. Slimme Vogels is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).

Wil je ook weten welke vogels zich nog meer thuis voelen op de boerderij? Kijk dan op www.thuisvoorboerenvogels.net en download gratis de Slimme Vogels app.

Lees ook:
Scouting bouwt manshoog nest voor boerenvogels
Reuzengrutto nestelt langs de A12 bij De Meern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.