kunstboom-bij-raum-berlijnplein
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Slaapfeestje bij Camping RAUM op het Berlijnplein

2 juli 2018 11:25  Redactie  6 reacties

Het 20 jarige Leidsche Rijn viert feest en bij een beetje feest hoort een logeerpartij! Dit slaapfeest wordt gehouden op 14 juli aanstaande. De tenten kunnen worden opgeslagen bij Camping RAUM op het Berlijnplein, waar kunstenaars hun residentie hebben gekozen en waar kunstwerken het decor zullen vormen voor het kampeerterrein.

Een uniek evenement in Utrecht dus en een ultieme kans om RAUM van dichtbij te bekijken. Bij dag en bij maanlicht, onder de sterrenhemel. De Cinemec tekent zich af tegen de achtergrond en het Leidsche Rijn Centrum ligt op een steenworp afstand en vormt een schril contrast met de relatieve rust die op het Berlijnplein heerst. Een kampeerplek is uiterst betaalbaar en een aanlokkelijke actie maakt het verblijf zeker tot een aanrader. Juist in het kader van het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn dat het thema ‘Nieuwe Buren’ mee kreeg worden de kampeerders uitgenodigd een buurman of buurvrouw gratis mee te laten delen in de feestvreugde. De voorwaarden hiervoor zijn na te lezen op de website van RAUM.

Camping RAUM is geïnspireerd op het Amsterdamse slaapfeestje Urban Campsite Amsterdam en is in Utrecht nog niet eerder vertoond.

Er is een animatieprogramma opgesteld dat voor ieder wat wils biedt. Sportievelingen kunnen zich zaterdagmiddag al vermaken met onder andere een Jeu de Boules toernooi en Memory spel.

Bij kamperen hoort natuurlijk vermaak, uiteraard helemaal in de stijl van de camping. Workshops, een campingmaaltijd, dans en muziek en uiteraard een potje Jeu de boules met de camping buren.

Zaterdag 14 juli gaat het kampeerterrein om vier uur ’s middags open en tot elf uur in de avond kan er een plekje worden gezocht om de nacht door te brengen.

’s Middags al zijn er activiteiten. Van vier tot zeven worden er Jeu de boules wedstrijden gehouden en vindt het memorytoernooi plaats.

Van half vijf tot half zeven uur zal PJ Roggeband een workshop geven. Ditmaal laat hij zien hoe je een handzame campingtuin aanlegt. “PJ” zoals hij zich in de volksmond graag laat noemen is gelauwerd kunstenaar die eerder al ‘borsteltuinen’ en ‘uithuiltuinen’ aanlegde. Nu dus bij RAUM de handzame ‘campingtuin’.

Om half zeven start de ‘opgooi-invouw tent’ competitie. De razend populaire tent staat in een handomdraai, maar dat invouwen … Na een stief uurtje opgooien en invouwen kunnen de voetjes van de vloer met Lars Reen. Onder zijn leiding kan er worden gedanst op livemuziek. De Balfolk dansen staan voor een stijl waarin alle Europese dansen voorbij komen. Van Scottish, Bourree, Mazurka, Cercle, Wals en Polka tot bijvoorbeeld Andro.

Rond negen uur neemt PJ (Roggeband) de bezoekers mee op dwaalsafari. Dichtbij huis, maar toch ver weg. Een wonderlijke expeditie vol verhalen. Eerder al beproefd tijdens het festival ‘Into The Great Wide Open’ op Vlieland.

Om negen uur zal ook het kampvuur worden ontstoken en Marieke Dubbelman, eerder bekend als ‘het VINEX vrouwtje’ zal bij het vuur voordragen uit eigen werk, onder het genot van onder andere marshmallows.

Heel de avond zullen diverse Dj’s hun sets draaien.

Zondagmorgen start om negen uur met rekken en strekken en is het fris en fruitig wakker onder de discodouche.

Van tien tot twaalf uur wordt ‘het uitbrak ontbijt’ geserveerd. Reserveer hiervoor alvast een plekje zodat Daniël, de camping kok, weet hoeveel hij moet inslaan. Mail hiervoor naar iris@raumutrecht.nl.

De camping sluit weer na het Uitbrak Ontbijt.

Je slaapplek op het terrein kies je zelf. Overnacht bijvoorbeeld in de Urbanaut uitkijktoren, of misschien stelt Leonard van Munster wel zijn minivilla ter beschikking. Je eigen tent opzetten kan natuurlijk ook, maar misschien is er wel plek in het makershuis. Ruime keuze dus!

Het adres van Camping RAUM is Berlijnplein 520.

bordje Camping RAUM is Berlijnplein 520
Foto: Hans Peter van RietschotenAdvertenties:


6 reacties

  1. Ha Selma, de camping is ook voor kinderen. Leuk als je komt!

    Ha Ans, dank voor je reactie. Misschien wil je zelf komen kamperen met je tent voor vier personen? Je kunt ook een bericht in het facebook event plaatsen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website