Foodfestival Vorkje-Prik
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Foodfestival Vorkje Prik op Berlijnplein groot succes

9 juli 2018 19:00  Redactie  4 reacties

Getuige de enorme menigte op het Berlijnplein was foodfestival Vorkje Prik niet aan de aandacht van het grote publiek ontsnapt. Met een keur aan eetgelegenheden en barretjes met elk hun eigen specialiteiten was er werkelijk voor ieder wat wils.

Dat de organisatie op rolletjes liep was zondermeer lovenswaardig. De ontvangst was zeker gastvrij te noemen en ondanks de drukte was er aandacht voor iedere gast. De sfeer die haast tastbaar was, was uitgelaten. Dat het weer daaraan bijdroeg is haast met zekerheid vast te stellen. Geen enkele concurrentie leek er gaande te zijn tussen de diverse aanbieders van eten en drinken, zoals het op een feestje als dit verwacht mag worden.

Onder de negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkapping van Perron 9 van het oude treinstation van Utrecht was een ruim terras ingericht waar menigeen neerstreek om te genieten van het festival dat zich op het Berlijnplein afspeelde.

Voor de jongste bezoekers had ‘beleefboerderij Geertjeshoeve’ uit Haarzuilens een toegankelijke weide ingericht waarin enkele geiten lammetjes de liefkozingen die hen ten deel vielen gewillig toelieten. Ook het enorme springkussen was zeer in trek en de muziek die uit de speakers over het festival terrein schalde kreeg menig goedkeurend commentaar.

Al vanaf de opening van het foodfestival op vrijdagmiddag rond de klok van twee uur kon het publiek de gemoedelijkheid en gastvrijheid proeven en zich laven aan lekkere gerechten en dranken. De toegang tot het festival is gratis en verplicht tot niets. De om en nabij de twintig deelnemende ondernemers doen allemaal hun uiterste best het hun gasten naar de zin te maken. Dat daardoor de snelheid er soms iets minder inzit moet de gast voor lief nemen. Dat is inherent aan het enorme aantal bezoekers en het feit dat iedere gast kwaliteit voorgeschoteld moet worden. Immers staat met grote letters op iedere wagen of kraam welke ondernemer zijn nek heeft uitgestoken om Vorkje Prik op te luisteren met z’n aanwezigheid. Dat de deelnemers hierop afgerekend worden is een bekend gegeven, maar mindere kwaliteit verkopen zal ook als een lopend vuurtje door de menigte gaan.

Vorkje Prik is vanaf de opening tot nu in ieder geval succesvol. De zaterdag heeft gebracht wat ervan werd verwacht. Prachtig weer, sfeer en een bezoekersaantal dat de verwachtingen te boven is gegaan.

Het terrein is opgeruimd en netjes en de faciliteiten optimaal. Zeker is Vorkje Prik de moeite van het bezoeken waard en ook bij minder weer is het goed toeven op Perron 9!

Foodfestival Vorkje-Prik
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foodfestival Vorkje-Prik
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foodfestival Vorkje-Prik
Foodfestival Vorkje-Prik
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foodfestival Vorkje-Prik
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foodfestival Vorkje-Prik
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Foto’s en tekst: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Vorkje-Prik Foodfestival 2018


NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

4 reacties

  1. Harald Jans

    Is dit stukje door een reclameburo geschreven ofzo?? Welke “enorme menigte”.. ?? Toegang was idd gratis, je glas koste echter 1 muntje (à €2,75) en dat was géén statiegeld.. !! Patatje 1,5 muntje (€4,13.. ). De DJ draaide heerlijke jazzy groovy muziek (vrijdagavond), de daaropvolgende zangeres zong nog valser als een schor kind van 6.. Hetgeen wij geproefd hebben was wel allemaal lekker! Maar dit soort Foodtruck evenementen moeten opletten zich -letterlijk- niet uit de markt te prijzen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website