Rijnkennemerlaan_2018_foto_chantal_zonneveld
 Foto: Chantal Zonneveld

Rijnkennemerlaanontbijt 2018 een groot succes

9 juli 2018 09:23  Redactie  8 reacties

Burgemeester Jan van Zanen maakte zondagmorgen zijn opwachting aan de Rijnkennemerlaan om de deelnemers aan het inmiddels voor de vierde keer georganiseerde ‘ Rijnkennemerlaanontbijt’ een hartelijk “smakelijk eten” te wensen.

Vanuit een hoogwerker sprak de burgervader ‘zijn’ inwoners toe en liet zich onder aansporing van de ontbijters tot steeds grotere hoogte brengen.

Ruim vijftienhonderd bewoners van Leidsche Rijn en omstreken hadden zich aangemeld om aan te schuiven aan wat de langste ontbijttafel van Nederland mag worden genoemd. Ruim honderd tafels waren aaneen geschoven om zo zitruimte te bieden aan de eters. Aan weerszijden van de tafels waren banken gezet zodat er ruim voldoende plaats zou zijn. De keurig gedekte tafels waren rijk voorzien van verschillende broodsoorten en beleg zodat er voor ieder wat wils was.

In het kader van Nieuwe Buren, het thema van de viering dat Leidsche Rijn twintig jaar bestaat, werden heel wat contacten gelegd. Niet enkel tijdens het mensen ontbijt werd er ‘aan elkaar gesnuffeld’, maar zeker ook tijdens het voor de eerste keer gehouden honden ontbijt was het opdoen van nieuwe geurtjes een favoriete bezigheid. De medewerkers van Dierenspeciaalzaak Haspels hadden zich evenals de bakkers van Bakkerij Neplenbroek behoorlijk uitgesloofd om het ontbijt tot een succes te maken.

Na het eten was het nog even heerlijk uitblazen voor enkelen. In het Leidsche Rijn Centrum brachten de ‘bedriegertjes’ welkome verkoeling. Deze fonteintjes die onaangekondigd hun water de hoogte in spuiten zijn voor met name kinderen een attractie. Het gegier is dan ook niet van de lucht als iemand de volle laag krijgt en de kreten van triomf schallen over het plein als er juist is ontkomen aan een nat pak.

Of burgemeester van Zanen zich ook aan het waterfestijn heeft gewaagd is niet bekend geworden. Wel is hem alle dank verschuldigd voor zijn optreden als representant van het Utrechts Raadscollege. Immers nam hij zijn ambt dermate serieus dat hij op de vroege zondagmorgen zich in zijn kostuum hees en koers zette naar Leidsche Rijn om daar de boel met zijn aanwezigheid op te luisteren. Hoe de burgemeester het liefst zijn eitje eet bij het ontbijt is een goed bewaard geheim.

Vastgesteld is wel dat hij bij het ontbijt zeker geen glas champagne aangeboden kreeg, zoals eerder hem wel ten deel viel tijdens de opening van Leidsche Rijn Centrum. Dat hij zelf zeker geen ‘zachtgekookt ei’ is mag inmiddels bekend worden veronderstelt. Meer dan eens laat hij zijn gezicht zien bij activiteiten in Leidsche Rijn. Onlangs nog plantte van Zanen in het Máximapark samen met het voltallige College enkele bomen en opende hij officieel het Leidsche Rijn Centrum.

Kortom, een burgemeester van het volk: benaderbaar en betrokken!Advertenties:


8 reacties

  1. Jhonny Van de Kraak

    Michael Smal begin vast en de rest volgt wel.. denk ik … zet een tafel neer en een bbq . Nu afwachten hoeveel mensen mee doen. Maar eerst een datum prikken
    Niemand houd je tegen .
    Gr jhon.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website