parkwachter_aan_raum_see

De Parkwachter aan RAUM SEE

Eerder al maakten we melding van het kennelijk geannexeerde poeltje tegenover Katholieke Basisschool Onder De Bogen. Getuige het naambordje met daarop de aanduiding RAUM SEE heeft iemand zich het watertje toegeëigend in de kennelijke verwachting zich op die manier verzekerd te weten van het voortbestaan ervan. Nu zal het naar alle waarschijnlijkheid omsloten worden door Park Leeuwesteyn of zal het drooggelegd worden en moet het plaats maken voor nieuwbouwproject ‘De Parkwachter’, een appartementengebouw waarin drie en veertig woningen ondergebracht zullen zijn.

Of zal RAUM SEE onderdeel worden van complex De Parkwachter en zal het gebouw er omheen worden opgetrokken? De luxe uitstraling van het gebouw zou dit kunnen doen vermoeden. Een complex met binnentuin en binnenmeer op een steenworp afstand van Leidsche Rijn Centrum, grenzend aan het nog aan te leggen Park Leeuwesteyn en het almaar zich verder ontwikkelende Willem Alexander Park op het dak van rijksweg A2, dat is nog eens wonen in stijl.

Of degene die RAUM SEE claimde er vrijwillig afstand van heeft gedaan is nog niet bekend. Wel staat vast dat RAUM, de maakplaats voor kunstenaars op het vrijwel aangrenzende Berlijnplein, zich ten stelligste distantieert van enige betrokkenheid bij de naamgeving. Noch is dus bevestigd of het watertje een recreatieve bestemming zal krijgen voor de Parkwachter bewoners of als waterpartij een plek in Park Leeuwesteyn zal toebedeeld krijgen.

Feit is dat kikkers er meermaals een concert ten beste geven en er diverse watervogels hun eerste zwemles kregen. Een enkele reiger is er in de loop der tijd neergestreken om zich tegoed te doen aan een koningsmaal dat er voor het oplepelen is. Zelfs een koppeltje scholeksters komt er om te foerageren.

Natuurlijk is het meer dan ludiek te noemen als de Parkwachter bewoners op zonnige zomeravonden een concert krijgen voorgeschoteld van een fors kikkerkoor. Of dat de verschillende vogelsoorten die RAUM SEE tot hún binnenwater hebben gemaakt als kemphanen hun territoriale gevechten uitvechten onder toeziend oog van een uitzinnig publiek dat met stemverheffing de soortnaam van hun favoriet scandeert.

Mocht het een publiekstrekker worden, ommuurd door de fundering van De Parkwachter, dan zal al dit leven gedoemd zijn elders hun verblijf te zoeken mits hun biotoop in stand kan blijven en niet zal worden beïnvloed door de externe factoren die bewoning nu eenmaal met zich meebrengt. Uiteraard zal er moeten worden voorzien in een deugdelijke in- en uitgang want ook watervogels willen weleens verder kijken dan hun eigen adres.

Hoe het ook zal uitpakken, Park Leeuwesteyn zal er komen, evenals De Parkwachter. Welk lot RAUM SEE beschoren is zal enkel de toekomst uitwijzen.

3 reacties op “De Parkwachter aan RAUM SEE”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.