Natuurspeeltuin_De_Hoef_foto_hans_peter_van_rietschoten_5

Klauteren en spelen bij ontmoetingscentrum De Hoef in Hoge Weide

Waar nu nog graafmachines bergen zand verzetten moet over circa twee weken ‘natuurspeeltuin De Hoef’ de hekken openen voor het grote publiek. De oplevering zal gefaseerd plaatshebben. Donderdag 26 juli staat de eerste oplevering gepland. Wanneer het complete project zal zijn opgeleverd is nog niet bekend.

Weliswaar zal in beginsel de speelplek maar een uur per dag zijn geopend, de speeltoestellen die nog moeten worden geplaatst doen vermoeden dat er meer inzit. Zeker zal er voldoende animo zijn en ongetwijfeld zal met de tijd een ruimere openingstijd worden gehanteerd.

Wethouder_Everhardt_opent_bouw_van_Natuurspeeltuin_De_Hoef-Foto--Elly-Stoffels
Foto: Elly Stoffels

Wethouder Everhardt laat op 22 juni, de dag dat de aanleg van de speeltuin van start ging, weten dat de speeltuin “de eerste speeltuin in Utrecht is die ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking”. Vooralsnog laat het zich aanzien dat tal van klimtoestellen, brugjes en tunnels niet erg toegankelijk zullen zijn voor rolstoelgebruikers, al zal ook deze groep kinderen zich wellicht prima weten te vermaken in het speeltuingebouw en de eventueel te realiseren dierenweide.

Zorginstelling ‘Matthias Zorg’ zal in de kiosk, die volgens de plannen in de hooischuur gesitueerd is, helpen bij de verkoop van koffie, thee en taart aan de gasten. ”We hopen hiermee dat niet alleen buurtgenoten maar iedereen uit Leidsche Rijn een extra plek zal krijgen om elkaar te ontmoeten”, aldus Fabienne Klinckhamers, voorzitter van stichting ‘Natuurspeeltuin De Hoef’.

Op een steenworp afstand van De Hoef, aan de Nootmuskaatweg, beheert Zorginstelling Matthias Zorg tien appartementen met op de begane grond een gemeenschappelijke woonkamer en keuken waar dagelijks een warme maaltijd wordt aangeboden. Iedere bewoner heeft in het appartement, dat circa veertig vierkante meter beslaat, de beschikking over een eigen keukenblok, toilet en douche en een zogenaamd Frans balkon.

Boerderij De Hoef, gelegen aan Hogeweide 6, is gekocht door een maatschappelijke onderneming met het doel er een ontmoetingscentrum te starten. De huidige huurders van Boerderij De Hoef hebben samen een stichting gevormd, Stichting Boerderij De Hoef. Zij huren de gebouwen. Boerderij De Hoef biedt momenteel onderdak aan een buitenschoolse opvang, de Protestantse Gemeente Leidsche Rijn en Uitvaartverzorging Leidsche Rijn. De boerderij is een plek geworden waar men elkaar in een ongedwongen sfeer kan ontmoeten. Er is volop tijd en ruimte om te ontspannen en wie behoefte heeft aan een moment van bezinning en overdenking vindt er rust. De in aanbouw zijnde natuurspeeltuin en kiosk zullen in beheer komen van de stichting.

De eerste steen voor de bouw van De Hoef is gelegd op 11 juni 1900, getuige een gedenksteen in de voorgevel. De boerderij heeft inmiddels de status verkregen als ‘gebouw met cultuurhistorische waarde’.

Natuurspeeltuin_De_Hoef_foto_hans_peter_van_rietschoten_5
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Wethouder Everhardt opent feestelijk de bouw van Natuurspeeltuin De Hoef

21 gedachten over “Klauteren en spelen bij ontmoetingscentrum De Hoef in Hoge Weide”

  1. De speeltuin is straks echt toegankelijk voor alle kinderen. Wat is er leuker dan met je rolstoel door een tunnel te racen, of straks over de rolstoelwip te gaan. Verder kan je met je rolstoel in de boomhut komen, bij de waterbaan spelen en nog veel meer. Samen spelen is het doel!
    Nog even geduld, veel regen (het liefst in de nacht) en het gras kan worden gelegd. De speeltuin gaat open zodra het echt kan, alle medewerkers willen niets liever dan dat!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven