alleen_uitgerangeerd_vergeten_triest__verdrietig_foto_Moritz_Schumacher

Dienstverleners uitgerangeerd

Door dat de gemeente Utrecht in zee gaat met Dock moeten vijf sociale instanties die al ruim zes jaar actief zijn in Vleuten De Meern het veld ruimen en ruim baan maken voor de nieuwe partij die nu kennelijk alle subsidiegelden zal opstrijken die eerder verdeeld zijn over de organisaties DOENJA Dienstverlening, Me´kaar, Vooruit, Welzaam en Wijk&co.

Dock is al geruime tijd actief in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Aalsmeer, Zaanstad, Schiedam en Hellevoetsluis en drijft evenals de nu uitgerangeerde Utrechtse partijen voornamelijk op vrijwilligers. Dock is al volop bezig met zich te richten op de activiteiten die de vijf organisaties achter zich laten. Met ingang van het nieuwe kalenderjaar 2019 moeten alle activiteiten in handen komen en uitgevoerd worden door Dock.

Ten gevolge van de nieuwe gunning aan Dock voor de vele broodnodige sociale hulp in Vleuten De Meern worden DOENJA Dienstverlening, Me´kaar, Vooruit, Welzaam en Wijk&co eind dit jaar opgeheven.

Na jarenlang betrouwbare partners te zijn geweest voor mensen die steunden op de hulp van deze organisaties zal met het aan boord halen van Dock een nieuwe vertrouwensrelatie moeten worden opgebouwd. Vooralsnog is er geen duidelijkheid van zaken gegeven voor wat de teloorgang van de vijf organisaties en de gunning aan Dock voor de medewerkers van deze instanties zal inhouden. Misschien zullen er banen verloren gaan, al is hierover nog niets naar buiten gebracht. Zeker is dat de honderden vrijwilligers binnen de huidige organisaties ongetwijfeld allemaal hun best zullen blijven doen met het zich inzetten voor hen die hulp behoeven op velerlei gebied.

DOENJA Dienstverlening, Me´kaar, Vooruit, Welzaam en Wijk&co streven naar een zo soepel mogelijke verlopende overdracht, zodat cliënten zo min mogelijk geraakt worden door de beslissing van de gemeente om de jarenlange ervaring van deze organisaties in dit verzorgingsgebied niet langer in te zetten voor het algemeen belang. De komende maanden zal vooral bestaan uit het afronden van de lopende werkzaamheden en het voorbereiden van de overdracht tot de uiteindelijke opheffing van de organisaties.

Uiteraard betreuren de bestuurders van de betrokken organisaties het besluit van de gemeente, maar wensen evengoed Dock het allerbeste en haar cliënten een niet al te tumultueuze tijd gedurende de verandering die ophanden is. Uiteraard mogen er geen ‘slachtoffers’ vallen. Noch aan bestuurlijke zijde als aan de kant van de hulp vragende. Dock zal zich ervan bewust moeten zijn dat er in zes jaar tijd een bepaalde relatie is opgebouwd tussen de organisaties onderling, maar zeker ook tussen de organisaties en haar cliënten die zo vaak een hulpvraag hebben neergelegd en praktische hulp geboden hebben gekregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.