Droomdekentjesgroep gaat door na afscheid initiatiefneemster Carolyn Cook

Carolyn Cook heeft in 2016 met hulp van Welzaam (welzijnsorganisatie Vleuten, De Meern en Haarzuilens) haar initiatief het thuis maken van droomdekentjes tot een externe, gezamenlijke creatieve activiteit uitgebouwd. Op 27 juni heeft Carolyn in buurthuis De Schalm afscheid genomen van de groep.

Droomdekentjes worden gemaakt door enthousiaste mannen en vrouwen die iets willen betekenen voor kinderen en hun ouders, die door nare omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte, pesten, een scheiding, een ongeluk) kwetsbaar zijn geworden. Een uniek en met liefde gemaakt dekentje geeft een kind veiligheid. Inmiddels zijn er in Vleuten-De Meern twee groepen die wekelijks aan deze dekentjes werken. Door de groepen in Vleuten/De Meern zijn er al ruim 200 droomdekentjes gemaakt.

St. De Regenboogboom
De droomdekentjes worden via St. De Regenboogboom geschonken aan kinderen die in moeilijke situaties wel een steuntje kunnen gebruiken. De voorzitter van deze stichting, Renée van Zandvoort, vertelt dat het concept van de droomdekentjes uit Amerika komt en dat de stichting de Regenboogboom een grote boom met bloemen, vlinders, elfjes en kristallen heeft, waarmee de kinderen worden bezocht voor wie een droomdekentje is aangevraagd. Met behulp van een kristal uit de boom of droomdekentje kan een kind in gedachten ergens anders zijn dan in zijn of haar eigen situatie en deze gedachten als in een droom onthouden en oproepen als er een veilige plek, bescherming of troost nodig is.

Verzendpunten voor droomdekentjes
In Nederland bestaan inmiddels 12 verzendpunten voor droomdekentjes, met Soest als centrale plaats. Op sommige ziekenhuisafdelingen zijn de kleurrijke droomdekentjes duidelijk aanwezig. Een kind kan via de website van de stichting uit 1.000 droomdekentjes kiezen (het aanbod wordt steeds vernieuwd). De dekentjes worden zorgvuldig en feestelijk ingepakt en voorzien van een passende brief met aandacht voor het specifieke kind. Vanaf de oprichting in 2001 zijn 12.500 dekentjes gefabriceerd en verzonden naar kinderen. Er zijn ruim 1.000 vrijwilligers in het land betrokken bij het maken van de droomdekentjes en het verzamelen van donaties van materiaal. Renée bedankt Carolyn voor haar werk.

Afscheid van Carolyn Cook
Door diverse vertegenwoordigsters van de groepen wordt de inzet van Carolyn geprezen en worden verschillende persoonlijke aandenkens en een samen ontworpen en gefabriceerde quilt overhandigd. Greet Bosma bedankt Carolyn, herinnert aan haar inzet en de overdracht van haar werkzaamheden en geeft haar namens de groepen een zilveren sieraad met het unieke logo van de droomdekentjesgroep. Het vele werk dat Carolyn in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd, wordt voortgezet onder leiding van Greet Bosma en Barbara Eijdems.
Carolyn is ontroerd door alle mooie woorden en bedankt iedereen daarvoor. Zij is overdonderd door de cadeaus. Zij gaat in de toekomst emigreren naar Amerika en neemt de ervaringen die zij heeft opgedaan met de droomdekentjesgroepen mee.

Lees ook:
Bewoner in beeld Carolyn Cook: Wie kan mij helpen met naaimachines onderhouden?
Droomdekentjesmaakdag met NLdoet

1 gedachte over “Droomdekentjesgroep gaat door na afscheid initiatiefneemster Carolyn Cook”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.