BoodschappenPlusBus
 

Nieuwe BoodschappenPlusBus voor ouderen

21 juli 2018 14:25  Redactie  1 reactie

Ouderen in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn die minder mobiel zijn kunnen ook de komende jaren weer regelmatig de deur uit: in de regio gaat namelijk een nieuwe BoodschappenPlusBus rijden. Deze wordt vrijdag 20 juli in de Meern in gebruik genomen. De Stichting Plusbus Erop Uit, ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds kan ouderen meenemen voor uitstapjes, evenementen en etentjes. Kortom: een mooie aanwinst voor de gemeente Utrecht.

Projectleider van de BoodschappenPlusBus Anneke van Meurs van het Ouderenfonds is blij dat ouderen in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn ook in de komende jaren comfortabel en veilig op pad kunnen gaan. “Voor heel veel ouderen is het lastig om de deur uit te gaan. Door de BoodschappenPlusBus krijgen zij een fantastische mogelijkheid om op stap te gaan en leuke dingen te ondernemen.”

De nieuwe BoodschappenPlusBus is op vrijdag 20 juli in De Meern om 14:00 uur voorgereden tijdens een feestelijke bijeenkomst in BraZZerie Abrona. Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Plusbus Erop Uit heffen dan het glas met ouderen uit de regio die graag meegaan met de uitstapjes.

Oproep
Momenteel wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers die mee willen helpen om ouderen een fijn uitje te bezorgen. Met name voor het bedenken en plannen van uitstapjes wordt versterking gezocht. Het team van Stichting Plusbus Erop Uit bestaat uit een enthousiaste en hechte groep van circa 20 vrijwilligers en kan dus versterking gebruiken. Wie interesse heeft kan zich melden bij Hans de Groot, via rhijgro@planet.nl

Over het Nationaal Ouderenfonds Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten zoals de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de OuderenOmbudsman, Stranduitjes, het Ouderenpanel en de Nationale Kerstdiners. Zie ook de website van Ouderenfonds. Alle diensten en activiteiten van het Ouderenfonds zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen, om zo eenzaamheid te bestrijden.


Advertentie:

Advertenties:

1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website