Inzet-traumaheli-bij-ongeluk-tussen-auto-en-e-bike-in-Vleuten-foto_112mediautrecht

Inzet traumaheli bij ongeluk tussen auto en e-bike in Vleuten

Dinsdagmiddag omstreeks 13:50 uur is een vrouw op haar e-bike aangereden door een auto in Vleuten. Het ongeluk gebeurde bij de rotonde De Tol en de Hindersteinlaan.

Door de ernst van de aanrijding is een Traumahelikopter geland die de vrouw met spoed naar het ziekenhuis heeft gebracht.

De politie heeft de weg afgesloten en gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Het ongeval trok veel bekijks.

Bekijk hieronder de video:

Inzet-traumaheli-bij-ongeluk-tussen-auto-en-e-bike-in-Vleuten-foto_112mediautrecht_4
Foto: 112MediaUtrecht
Inzet-traumaheli-bij-ongeluk-tussen-auto-en-e-bike-in-Vleuten-foto_112mediautrecht_3
Foto: 112MediaUtrecht
Inzet-traumaheli-bij-ongeluk-tussen-auto-en-e-bike-in-Vleuten-foto_112mediautrecht_2
Foto: 112MediaUtrecht

99 gedachten over “Inzet traumaheli bij ongeluk tussen auto en e-bike in Vleuten”

  1. Maar E-bikers rijden heel hard in vergelijking met andere fietsers en die zie je niet altijd aankomen. Misschien moeten zowel de auto als de fietser beter opletten! Ookal heb je voorrang toch even goed kijken!!!!

  2. Maartje eens ik kijk ook altijd heel rustig maar op ebikers is het heel lastig anticiperen en moeten beide verkeersdeelnemers hun verantwoordelijkheid pakken om dit soort nare dingen te voorkomen.

 1. Wij reden er langs toen er nog geen politie of ambulance aanwezig was, De vrouw lag op de grond heel triest! 😔 En er waren genoeg mensen eromheen toen wij weer terug reden van boodschappen doen kwam de trauma heli eraan toen zei k al tegen mijn man die vrouw is er ernstig aan toe als de trauma heli komt pffff Sterkte voor die mevrouw

  1. Zebrapad is wel een voetgangers-oversteekplaats en niet voor fietsers!
   Voor de duidelijkheid weet ik niet wat erbij jullie gebeurde maar dit komt vaak voor!
   Regelmatig attendeer ik fietsers daarop!

  2. Ronald van Schaik dan heb je helemaal gelijk. Overigens hebben wij onze kinderen opgevoed, en nu het zelfde met de kleinkinderen: voorrang krijg je en neem je niet. Dus altijd blijven uitkijken!!

 2. Auto,s geven geen voorrang ik maak het daar vaker mee ook met mijn Shotmobiel dan word je nog uit gescholden ook dus ik wacht maar liever niet normaal meer op dat punt dat ik het zeg maar kan daar niks aan gedaan worden nu weer een slachtoffer door zo vervelende auto

 3. Vreselijk voor zowel automobilist als fietser, absoluut een rot punt, e-bikes gaan tegenwoordig ook echt hard dat de situatie daar op dat punt heel slecht in te schatten is en je ze als automobilist ook vaak niet tijdig genoeg aan ziet komen rijden. Denk niet dat we direct de automobilist de schuld kunnen geven in deze situatie, dat zou te makkelijk zijn.

   1. Het komt echt heel dom over als je zo reageert. De automobilist is 100% schuldig, daarna de gemeente die die soort achterlijke rotondes bedenkt. De fietser treft heeft geen enkele schuld, temeer omdat ze stapvoets kwam aanrijden op haar fiets.
    Goed uit je doppen kijken als automobilist. punt.

 4. Het is daar echt onoverzichtelijk. Ik kijk altijd extra goed uit daar met mijn auto. Maar met de e-bikes wordt een inschattingsfout gemaakt,deze gaan nl sneller dan een normale fiets,maar dit is vaak moeilijk te zien door een automobilist,laat staan in het donker straks 😔Dat neemt niet weg dat vooral automobilisten op dat punt goed uit moeten kijken, want die zijn ten aller tijde fout. (Al is het met sommige dingen onterecht vind ik)
  Heel veel sterkte voor die vrouw en haar familie!!!

 5. Het is echt vreselijk met de rotondes hier in en om Vleuten. Zo ook de rotonde bij schuin tegenover, rotonde Europaweg Landschapsbaan. Hoeveel ongelukken ik ook daar al gezien heb. Mijn eigen zoon is daar ook al ooit van zijn fiets gereden. Altijd als mijn kinderen die rotondes moeten gaan passeren als ze bv naar de voetbalclub gaan, dan houd ik mij in hart vast. Het is een waardeloze situatie. Als automobilist heb je het daar ook niet altijd even makkelijk. Fietsers kunnen van wel vier punten tegelijk komen. Kan het niet altijd overzien. Zou de gemeente daar eens iets aan kunnen doen?

 6. Sterkte voor iedereen!

  Fiets daar zelf ook vaak. Het is uitkijken geblazen voor beide partijen, auto’s vinden vaak dat het nog wel even kan en fietser denk vaak ik heb voorrang, net als op het hele lint, en de fietsstraat van De Meern.

  1. K#trotonde. Er zijn ook nog hele domme automobilisten die tegen fietsers tekeergaan. Denken dat ze zelf voorrang hebben. Schijnbaar weet niet iedereen dat fietsers daar voorrang hebben….auto s rijden zoiezo veel te hard daar..

  2. Roos Bogaard klopt hoe duidelijk willen ze het hebben. Idd grote felgele borden. Die auto s die van de haarrijnse rading komen hebben altijd haast. Ze zitten ook regelmatig bijna bij mij in het portier terwijl ik altijd mijn knipperlicht aan heb …maar ze kijken vaak niet eens🤨

 7. Alsof automobilisten voor de lol iemand aanrijden, die hebben ook de schrik van hun leven en zoals er asociale automobilisten zijn, zijn er ook fietsers. Als iedereen nou wat meer op (elkaar) let wordt het in het verkeer een stuk leuker. 😄 Oh en hopelijk valt het letsel mee en kan diegene snel weer naar huis.

 8. Ik heb laatst al een keer een bericht aan de gemeente gedaan, toen er 2 ongelukken op één dag waren.
  Blijkbaar moet er eerst een dode vallen, voordat onze verkeerswethouder in de benen komt 😡😡😡

 9. Het is een blijft op een of andere manier een heel onoverzichtelijke rotonde. Meerdere keren vol in de remmen moeten gaan omdat een automobilist me niet zag. Jammer dat er eerst iets moet gebeuren wil er eventueel iets veranderen.

 10. Niet alle e-bike’s gaan hard er zijn twee soorten..
  De gewone e-bike is een fiets met trapondersteuning.
  Race fietsers komen mij altijd voorbij.
  Het is een rot rotonde dat merk ik ook maar ieder moet beter opletten.

 11. Moest een keer gebeuren, het verbaasd me dat daar niet veel meer ongelukken gebeuren..
  vorige week ben ik daar 6 keer langs gefietst in 3 dagen tijd waarvan 4 keer bijna aangereden..

 12. Sommige fietsers denken dat automobilisten 6 paar ogen hebben, ze komen van alle kanten de rotonde over, ipv “gewoon” de rechterkant aanhouden en de rotonde volgen. Tuurlijk is het vreselijk voor deze mevrouw. Maar Ebikes zijn levensgevaarlijk, en slecht herkenbaar ook. Misschien moet er maar es een stoplicht komen daar?

  1. Aan de andere kant zou het voor automobilisten ook niet misstaan om gebruik te maken van hun knipperlicht als ze afslaan….Als we ons gewoon allen aan de verkeersregels houden hoeven dit soort ongelukken niet te gebeuren

  2. Tja… er zijn zat mensen die in de auto alles keurig netjes doen, en dan vervolgens op zondag een stukje gaan fietsen en niet weten hoe ze hun hand uit moeten steken 😥 want ja… degeen in de auto is toch altijd fout.

 13. En toch vraag ik me af: hoe krijg je het voor elkaar om met zo’n (onverantwoordelijke?) snelheid van een rotonde af te komen dat je een fietser zo ernstig hard raakt dat er een traumaheli bij moet komen? 😧😢

  1. Nee hoor Jeffry van Diepeningen. Maar las het inderdaad ook! Ik heb vrij rustig gereden; nog niet op volle ondersteuning. Voor het eerst sinds jaren aantal fietsongelukken weer groter omdat auto’s de snelheid van de e-Bikes niet goed kunnen inschatten….

  2. Esther de Jager-Laheij Omdat de e-bikers te snel rijden misschien ? Op die rotonde gebeuren erg veel incidenten die niet allemaal gemeld worden. Domme acties van automobilisten, maar ook de fietsers, hardlopers skileraars zijn soms roekeloos, dat je voorrang hebt wil niet zeggen dat je het moet nemen, uitkijken dus voor alle partijen.

 14. E bike xijn gevaarlijke fietsen fietsen waarmee flinke knallen maakt als je valt.afschaffen en alleen maar gewone fietsen in de handel. Ik.lees en hoor dit vaker mijn client v 94 hft het snel gezien na 1 val weggedaan

 15. Veel speculaties hier 🤔. De politie deed er uitgebreid onderzoek; hoop dat we daar nog wat van horen.

  Ik fiets daar er ook regelmatig. Ik zoek altijd oogcontact met de automobilisten die de rotonde naderen. En pas als ze me zien, rij ik door en zwaai ik even.

 16. Ik had de gemeente Vleuten/deMeern al een paar maanden geleden een mail gestuurd over de situatie en wilde graag lampjes geplaatst zien net zoals bij UVV. Helaas is het antwoord nee. De lampjes zijn nog steeds als proef geplaatst en bij de Tol ligt het aan het gedrag van de automobilist. Dat was de verklaring, jammer dus!

 17. Zo gevaarlijk is de rotonde op zichzelf niet, er is voldoende zicht. Zolang als fietsers en automobilisten zich maar aan de regels houden en hun snelheid aanpassen. Helaas de laatste tijd wel vaker last van jakkerende bestuurders in het dorp. Je kan soms niet meer normaal fietsen en rijd ik 30 met de auto moeten ze achter me zitten duwen of je gewoonweg lomp inhalen. Helaas zijn het vaak genoeg ook gewoon ouders met kinderen achterin. Zoals sommige ouders bij school rijden is ook om je kapot te schamen, de auto moet zo dicht mogelijk bij de ingang indien handig gewoon op de stoep.

 18. Het punt is gewoon dat de automobilisten te gehaast zijn. Ze moeten best een hoge drempel over, maar toch willen ze nog net even snel voor die fietser uit naar de ovenkant. De ebike is sneller maar ik ken de leeftijd van de dame niet, als je ouder bent rij je al snel op een e-bike en daar rijd niet iedereen 25 km/uur mee.

  1. Het verkeersbeeld is aan het veranderen dat klopt zeker, en waar vroeger de 65 plussers steeds langzamer ging blijven ze nu zo rond de 20 km per uur fietsen. Ik kan het lint ook met 30 km/uur rijden maar steek met die snelheid nooit over, de kans dat het fout gaat is groot. Waar ik wel voor wil waken is dat oudere met een ebike allemaal weg gezet worden als snelheids duivels dat valt volgens mij reuze mee.

 19. Komt een fietser van over het brugje, en een auto komt uit Vleuten, dan is de fietser te snel op de rotonde en moeilijk zichtbaar.
  Of het in dit ernstige geval ook zo is, weet ik niet, ik hoop voor die mevrouw dat alles goed komt en wens haar sterkte.
  Peter

 20. Nee fietsers moeten gewoon beseffen dat ze kwetsbaar zij en beter uit kijken
  Vroeger zag je een fiets op 30 meter en had je tijd
  Maar de ebikes gaan sneller en ineens zijn ze daar
  Maar denk maar niet dat ze zelf vertragen

 21. Het is vreselijk wat er is gebeurd! De gemeente moet dit echt aan gaan pakken! Ik rijd daar erg rustig, kan ook niet anders… met die mega drempel… ga te hard en je auto ligt aan gort! Zo ie zo een rotonde of kruising rustig naderen!
  Fietsers en voetgangers hebben idd voorrang, dus dat moet je dan ook geven… al schrik ik me af en toe de kolere wanneer ze vanaf t bruggetje daar als een malle komen aan gesjeest! We hebben allemaal geleerd wanneer je voorrang moet geven, net zoals je als fietser je hand uit steekt! Gebeurt ook bijna niet meer!
  Des al niet te min, heel triest en hoop oprecht dat alles goedkomt voor deze mevrouw!

 22. Zeer ernstig wat er is gebeurd, rij zelf ook E Bike, maar kan dit punt niet met een gang van 28km naderen, dit is vragen om ongelukken, en kunnen niet zomaar de Automobilist hier de schuld van geven, beide de situatie langzaam naderen en de voorrangsregels in acht nemen

 23. Het is wachten tot het een keer ontzettend mis gaat daar. Het is een rotonde waar ik dagelijks rij, met fiets of auto. En in beide gevallen kom je ogen tekort. Mits je tig keer alle kanten opkijkt en ontzettend langzaam rijd. Maar rij je er als vreemde, dan weet je dat niet en ligt zo’n ongeluk enorm op de loer. Veel beterschap voor mevrouw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].