cookingtoday_kookboek_nieuwe_buren-leidsche-rijn

Lancering kookboek Nieuwe Buren en gratis kids workshop

Op woensdag 1 augustus vindt de lancering plaats van het enige echte kookboek – voor en door Leidsche Rijners – ‘CookingToday Nieuwe Buren’ in samenwerking met Stichting 20 jaar Leidsche Rijn, Albert Heijn Vleuterweide en Regio Leidsche Rijn. Het kookboek verschijnt ter ere van het 20-jarig bestaan van Leidsche Rijn. Speciaal voor deze gelegenheid zal Julia van Soepa een feestelijke workshop bij Albert Heijn Vleuterweide organiseren. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen zich nog opgeven voor de workshop.

Joyce Pherai, bewoner en auteur van het kookboek Nieuwe Buren, vertelt: ‘Het idee achter het kookboek is dat je via eten elkaar het beste leert kennen. Door het verhaal achter ieder recept te vertellen geven we ook een persoonlijk kijkje in de keuken van Leidsche Rijners. Je leert elkaar pas écht kennen door te weten wat mensen thuis maken en waar het vandaan komt.”

Verbinden
“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het kookboek. Ik ben een zoektocht aangegaan en heb mooie eetverhalen en recepten opgehaald bij mijn buurtgenoten. Recepten die symbool staan voor ontmoeten en verbinden. Twintig bewoners hebben hun meest bijzondere eetverhalen en recepten met mij gedeeld. Deze zijn nu gebundeld in het kookboek. Van de Hollandse kippensoep van tante Nel, de tomatentaart van bekende Leidsche Rijner Barry Atsma tot aan de Peruaanse ceviche van buurvrouw Katty. Het is een gezellig kookboekje geworden vol eetverhalen en recepten die jou een thuisgevoel geven.”

Lancering bij Albert Heijn Vleuterweide
De lancering van het kookboek vindt plaats op 1 augustus bij Albert Heijn Vleuterweide en zal vanaf dat moment verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn vestigingen Vleuterweide en De Meern. Joyce: “Sander van Amstel, assistent filiaalmanager van Albert Heijn Vleuterweide, was meteen enthousiast toen ik met het idee voor het kookboek kwam. Vanaf dat moment hebben zij ons overal mee geholpen. Leuk om te weten is dat na de lancering de komende weken bij Albert Heijn Vleuterweide bancarellas in de winkel staan met recepten uit het kookboek. Ook worden er na de vakantie verschillende leuke promoties en kookdemonstraties gehouden bij Albert Heijn De Meern. Ik vind het gaaf dat niet alleen bewoners, maar ook lokale partijen als Albert Heijn Vleuterweide en De Meern het kookboek omarmt hebben. Daar ben ik dankbaar voor. Mijn grote dank gaat ook uit naar Stichting 20 jaar Leidsche Rijn en mediapartner Regio Leidsche Rijn die ook het kookboek ontworpen heeft. We hebben samen iets moois neergezet.”

Gratis kinderkookworkshop
Joyce verheugt zich op de feestelijke lancering: “Woensdag 1 augustus is de grote dag. Ik zal dan om 13.30 uur het kookboek uitreiken aan hoofdsponsor Albert Heijn, waarna Julia Waszink van Soepa een gratis kinderkookworkshop tot 15.30 uur zal verzorgen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ik hoop jullie allemaal aanstaande woensdag te zien!”

Oproep: Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn uitgenodigd om op woensdag 1 augustus bij Albert Heijn Vleuterweide van 13.30 – 15.30 uur samen een recept uit het kookboek te maken: feestelijke fruittaartjes van Julia. Geef je snel op via mail [email protected] of bij de servicebalie van Albert Heijn Vleuterweide, want er zijn slechts beperkt aantal plekken nog beschikbaar!

6 gedachten over “Lancering kookboek Nieuwe Buren en gratis kids workshop”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven