de_klimroos2_foto_hans_peter_van_rietschoten

Uitspraak in kort geding De Klimroos en de Islamitische Basisschool Al Arqam

Aan de almaar durende onzekerheid van het schoolbestuur, ouders en leerlingen van de Islamitische Basisschool Al Arqam is een einde gekomen. De rechter moest er weliswaar aan te pas komen om uitspraak te doen in het kort geding dat het schoolbestuur van openbare basisschool De Klimroos had aangespannen. De zaak was bedoeld om het door de gemeente geopperde plan voor eventuele komst van Al Arqam naar het gebouw van De Klimroos in de Leidsche Rijnse wijk Parkwijk ongedaan te laten maken.

De rechter sprak een positief oordeel uit voor de Islamitische basisschool. Vanaf 27 augustus zullen de leerlingen geplaatst worden die naar verwachting verdeeld zullen gaan worden over zes lokalen. Al Arqam zal in het gebouw aan de Eerste Oosterparklaan vooralsnog groep zeven en acht geen onderdak bieden. De Klimroos heeft naar eigen zeggen komend schooljaar zeven klaslokalen nodig. Daarnaast wil De Klimroos gebruik kunnen maken van een eigen lerarenkamer en een ruimte voor praktijk onderwijs, een zogenaamd ‘proef-lab’. Al Arqam heeft aangegeven dat bij aanvang van het schooljaar dus zes klaslokalen nodig zijn voor het onderbrengen van de leerlingen, maar wil daarnaast ook de beschikking krijgen over een speellokaal.

Gesteggel over ruimte in de school heeft al eens gespeeld bij De Klimroos. Eerder al deelde de school namelijk het gebouw met basisschool De Boomgaard. Toen verliep deze gedwongen ‘inwoning’ niet naar behoren omdat men meende dat een fysieke scheiding nodig was om de scholen hun eigen identiteit te kunnen laten behouden. Inmiddels heeft De Boomgaard zelfstandig de beschikking over twee locaties. Groep een tot en met vijf zijn ondergebracht aan de Akkrumerraklaan terwijl de groepen zes, zeven en acht hun onderdak hebben gevonden aan de Langerakbaan.

Een fysieke scheiding in het gebouw aan de Eerste Oosterparklaan gaat de gemeente Utrecht met de komst van Al Arqam wel aanbrengen. Deze aanpassing zal ruimschoots voor aanvang van het schooljaar zijn voltooid.

Lees ook:
Basisschool de Klimroos stapt naar rechter wegens komst islamitische school

7 gedachten over “Uitspraak in kort geding De Klimroos en de Islamitische Basisschool Al Arqam”

    1. Ik ben tegen alle vormen van geloofsonderwijs. Gewoon openbaar onderwijs met religie als een gewoon vak!! Het is al erg genoeg dat kinderen thuis een religie opgedrongen krijgen en zich daar onder druk cq bangmakerij aan moeten houden. Om over uitsluiting maar te zwijgen…

    2. Harald. Maar toch zie ik nooit mensen protesteren tegen christelijke en protestantse scholen. Als het om een islamitische school gaat is er opeens veel verzet. Ik ben voor openbare scholen met seculier onderwijs. Geloof doe je lekker thuis.
      Maaaaaaarrrr, als er ruimte en toestemming wordt gegeven in de wet christelijk en protestantse onderwijs dan mag er ook islamitische onderwijs gegeven worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].