Brouwerij De Prael

Bier brouwen en drinken bij stadsboerderij RoodNoot

Dat voor stadsboerderij RoodNoot al tijdenlang een koper werd gezocht zal genoegzaam bekend zijn. Dat er bij een horeca en/of cultuurbestemming best iets aan de prijs zou kunnen worden gedaan was kennelijk niet tegen dovemans oren gezegd. Beide zullen namelijk samenkomen in de vorm waarin het nieuwe concept voor RoodNoot zal worden gegoten. Brouwerij De Prael zal zijn intrek nemen in de vijfzijdige hooiberg, een stal en de schuur van de boerderij, maar zal zeker de identiteit van Stal Thamen zoals die vanouds in de boerderij is gehuisvest waarborgen. Zeker zal er ruimte blijven voor de pony’s en schapen die sinds jaar en dag er hun thuis hebben en dagelijks verzorgd worden door de zeer enthousiaste Alexandra Van der Vis Kruijswijk.

Thomas Gesink, marketing manager van de brouwerij laat weten dat: “De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Dat iemand ondanks mentale problematiek of andere reden altijd mee moet kunnen doen. Heerlijk bier is hiervoor de oplossing. Brouwerij De Prael werkt met mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Wij geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer de mogelijkheid om te participeren”.

Brouwerij De Prael

Dit motto wordt al sinds 2001 uitgedragen door de oprichters van de brouwerij, die zijn oorsprong heeft in Amsterdam maar inmiddels uitwaaiert over heel Nederland. Naast activiteiten in Amsterdam en Den Haag zal ook Groningen zich mogen verheugen in de komst van De Prael. In stadsboerderij RoodNoot hoopt De Prael in juli 2019 de eerste Utrechtse hectoliters te kunnen brouwen en aan de man te brengen. Er zal niet alleen in een brouwerij worden voorzien overigens., Er zal ook een horecagelegenheid worden ingericht met onder andere ruimte voor een keur aan culturele activiteiten.

De Prael stelt zich dus ten doel dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in betaalde en onbetaalde dienstverbanden bij de brouwerij annex horeca onderneming kunnen komen werken.

Zo komen aan de Oude Vleutenseweg, onder de rook van Leidsche Rijn Centrum, in de uit 1880 stammende boerderij RoodNoot mens en bier samen.

Daar moet op gedronken worden! Proost!

Lees ook:
Subsidie voor Rood Noot niet meer verlengd
Alle berichten over RoodNoot

9 gedachten over “Bier brouwen en drinken bij stadsboerderij RoodNoot”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.