Afscheidsmis-zusters-Huize-Alenvelt-Vleuten

Afscheidsmis zusters Huize Alenvelt Vleuten

Op zondag 9 september vieren de zusters SMMP (voluit: congregatie van de heilige Maria Magdalena Postel) samen met de parochie de eucharistie in de Willibrordkerk te Vleuten. Dit uit dankbaarheid voor bijna 60 jaar kloostergemeenschap in Vleuten. Deze mis markeert ook het afscheid van de zusters. De zusters zijn sinds 1952 een bekende verschijning in Vleuten. 
De zusters zijn al deze jaren zeer actief geweest in de gemeenschap. Te noemen zijn onder andere de zorg voor ouderen in Jozefzorg (nu Parkhof) en de actieve betrokkenheid bij Willibrordschool. Daarnaast ondersteunen zij de parochie.
Vijf van de zeven zusters hebben nu echter zelf meer zorg nodig en dus verhuizen zij naar een kloostercomplex van de orde in Boxmeer. Daar is goede zorg en dagelijkse liturgie voor hen voorhanden. Zr. Lúcia Schnekemberg en zr. Rita Pomberg blijven als kleinste gemeenschap nog in de parochie wonen om hun missie van de afgelopen jaren, parochiesupport in gebed en praktijk voor te zetten. Zij zullen een woning betrekken.
 
Op zondag 9 september zal om 11:00 uur een eucharistieviering plaatsvinden om deze gebeurtenis te markeren. Als blijvende herinnering zal het marmeren altaar van het klooster op die dag in gebruik genomen worden in de Willibrordkerk. Ook de zetels voor de priester en de misdienaars van het klooster krijgen daar een plek.
Aansluitend is er gelegenheid de zusters te ontmoeten onder genot van een kopje koffie in zalencentrum Kerkestein direct achter de kerk. Met mooi weer aldaar buiten.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven