Programma bekend Leidsche Rijn Festival

Cultuur19 organiseert in samenwerking met Podium Hoge Woerd het Leidsche Rijn Festival (2 sept 2018) in het Castellum Hoge Woerd. Iedereen is welkom om te genieten van een prikkelend workshop- en voorstellingenprogramma vol theater, muziek, kunst en meer voor kinderen van 2-12 jaar. Het programma is bekend gemaakt op de website.

Het festival sluit aan bij het thema van de viering van Leidsche Rijn is 20: Nieuwe Buren. Begonnen als straatfeest van de eerste bewoners, is het festival van oudsher dé plek om nieuwe buren te ontmoeten. Negentien edities later is daar nog niks aan veranderd.

Het programma biedt je volop kansen om nieuwe verhalen en geluiden te ontdekken, zoals in het Dreumesconcert van Krulmuziek. Krulmuziek laat jonge kinderen (2+) van heel dichtbij kennismaken met klassieke muziek. Het terrein buiten de castellummuren is voornamelijk gericht op programma voor deze jonge kinderen. Jeroen Schipper speelt na zijn voorstelling ‘Papa Gaai ging fietsen’ op het hoofdpodium een aantal liedjes in de tuin van Steede Hoge Woerd.
‘Amboula’ (4-8 jaar) van Yalla Yalla is een voorstelling over een man die op zoek gaat naar vrienden om zijn verjaardag mee te vieren. De voorstelling wordt gespeeld door de Tunesische theatermaker Achref Adhadhi.
Ook voor wat oudere kinderen is van alles te doen en te beleven. In de workshop ‘Vreemde en Vrije Vogels’ (8-12 jaar) van het kunstenaarsduo La Cruz & Helweg kan iedere creatieveling zijn fantasie de vrije loop laten en een vogel van hout maken.
Leidsche Rijn Festival werkt dit jaar samen met Stichting Utrecht Wereldmuziek en brengt de Bijlmer Steelband Kids naar het hoofdpodium: een groep getalenteerde kinderen, die met hun band hoge ogen gooiden in het Prinses Christina Concours en een juryprijs van de Amsterdamse muziekprijs in de wacht sleepten. Ook de innerlijke mens wordt goed verzorgd, met talloze heerlijke versnaperingen en drankjes.

Het festival vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats bij Castellum Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, De Meern). Entree is gratis. Op het terrein kan alleen met PIN betaald worden. In verband met de beperkte parkeergelegenheid, raadt de organisatie iedereen aan met het OV of de fiets te komen. Meer informatie over bereikbaarheid en het programma is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

3 gedachten over “Programma bekend Leidsche Rijn Festival”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].