Tegenvallende-bezoekersaantallen-Showmans-Fair-op-Berlijnplein_foto_hans_peter_van_rietschoten

Tegenvallende bezoekersaantallen Showman’s Fair op Berlijnplein

Getuige de oproep op diverse sociale media heeft Showman’s Fair, het culturele festival dat dit weekend is neergestreken op het Berlijnplein, behoorlijk te lijden onder de weersomstandigheden. De bezoekersaantallen liggen hierdoor beduidend ver onder de verwachting.

Waar terrassen overvol zouden moeten zitten met uitbundig etende en drinkende bezoekers staan nu medewerkers alle mogelijke moeite te doen om het dun gezaaide publiek uit te nodigen er plaats te nemen. Hetzelfde geldt voor de acteurs die alle moeite doen om hun voorstelling te kunnen spelen voor meer dan een handjevol publiek.


Advertentie:

De noodkreet op sociale media komt misschien te laat voor de editie van dit jaar, maar door het gebrek aan bezoekers dit jaar lijkt voor het voortbestaan te worden gevreesd.

Showman’s Fair biedt op veertien podia een klein vast theatergezelschap de gelegenheid een groter publiek te bereiken. Showman’s Fair is een rondreizend spektakel waar dansers, improvisatietheater, muzikanten, Dj’s, circusartiesten, schrijvers, schilders, kermiskunstenaars en koks hun kunsten vertonen. Er vliegen op het Berlijnplein in twee dagen onder andere korte spontane acts en experimenten in een hoog tempo om je oren. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een optocht, een gezamenlijk diner en een muziekfeest.

Met de noodkreet die de organisatie van het evenement liet uitgaan op sociale media moet worden geprobeerd het publiek alvast te interesseren voor de editie 2019. Misschien zijn de weergoden het spektakel dan beter gezind. De enorme regenval van begin dit weekend heeft duidelijk de bezoekers thuis doen blijven. Wanneer de temperatuur tropische hoogten bereikt zoals de afgelopen weken het geval was zal menigeen ook het festival laten voor wat het is. Immers, bij temperaturen die de dertig graden ruim te boven gaan is een voorstelling geven in een afgesloten slecht geventileerde circustent voor de artiesten ook geen pretje.

De noodkreet die de organisatie van Showman’s Fair deed:

HELP!
Door het slechte weer hebben we helaas last van tegenvallende bezoekersaantallen. Mocht je de Showman’s Fair een warm hart toedragen en wil je graag dat we volgend jaar weer terugkomen, steun ons dan en kom vandaag naar de Showman’s Fair op het Berlijnplein! Laatste dag! Laatste kans!

23 reacties op “Tegenvallende bezoekersaantallen Showman’s Fair op Berlijnplein”

  1. Bovendien op vrijdag en zaterdag ook veel andere grote festiviteiten in de buurt zoals muziekfestival bij Haarrijnse Plas, vgens mij ook iets in Vleuten-Dorp en veel voetbaltiernooien en kick offs v voetbalseizoen voor de kinderen. Misschien naast het weer ook teveel festiviteiten tegelijkertijd in 1 wkend in/om Utrecht.

  2. Straattheater “Spoffin” in Amersfoort geweest in hetzelfde weekend. Daar ook last van de regen, maar zaterdagavond werd het droog.
    Ik wist ook niet van dit festival (woon in Utrecht West).

  3. Wij zijn wel geweest, maar voor de meest belachelijke dingen werden er muntjes gevraagd. Je mocht bijv. zelf een paard spelen met je kind op je rug, maar dan moest je er wel 1 muntje voor betalen à €3,- en als je met 2 kids wilde 2 muntjes. Kijk, voor een voorstelling ben ik bereid te betalen en dat hebben we ook gedaan. We zijn met z’n viertjes op vrijdag naar de acrobatische voorstelling geweest van een kwartiertje en dat kostte ons €12,- 😱

  4. Heel jammer, want ik vond het erg leuk. Knap ook dat de acteurs zo optimistisch bleven. Het weer zal hebben mee gespeeld, maar inderdaad zijn er ook heel veel andere activiteiten in de laatste week voordat de scholen beginnen. Mijn kind had bijvoorbeeld vakantiekamp.
    Desalniettemin hoop ik dat het volgend jaar weer is!

  5. heb zelfs de braderie in vleuten dorp gemist wist ik niks van en woon er om de hoek. Haarrijnse plas hoorde je alleen de muziek van zodat je wist he er is wat te doen, echt duidelijk is het niet, je merkt vaak te laat dat er iets is in LS of Vleuten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.