Firma-Kluit-presenteert-Spoor-in-Maximapark

Firma Kluit presenteert Spoor in Máximapark

Op 22 en 23 september 2018 presenteert Firma Kluit hun voorstelling ‘Spoor’, een theatrale installatie bestaande uit 20 spiegelende kubussen in het landschap, waar je individueel je hoofd in steekt. Spoor laat iedereen vanaf 10 jaar opnieuw kijken naar alles wat je al eens zag, maar wat nu, na het zien van Spoor, er toch heel anders uit ziet. De voorstellingen vinden plaats in het Máximapark in Leidsche Rijn, naast de Nomads in Residence.

Waar denk je aan?
Nergens aan.
Aan wat je ziet?
Ik weet niet wat ik zie.
Je kijkt dus je ziet iets.
Ja, ik zie wel iets.
Wat dan?
Ik twijfel of wat ik zie, is wat ik zie.

Boslab2018_fotoMoonSaris_8637sm
Foto: Moon Saris

In deze bijzondere locatievoorstelling neemt Firma Kluit je mee op een reis door je omgeving. Je kijkt vanuit een spiegelende kubus gekaderd naar het landschap. Via een koptelefoon hoor je een poëtische monoloog met een geluidslandschap, dat stilstaat bij het uitzicht en ruimte biedt te fantaseren. Spoor gaat over verbeelding op een plek en dat begint met kijken. Je ziet tijdens Spoor dat waar je aan voorbij loopt, wat er is, wat er niet is en dat wat je zou willen zien.

Spoor is ontwikkeld in de Nomads in Residence, waar de makers onderzoek hebben gedaan naar de omgeving en is tot stand gekomen i.s.m Cultuur 19.

Firma Kluit
Firma Kluit bestaat uit schrijver Marije Uijtdehaage en vormgever Arianne van Boxmeer. Samen ontwikkelen zij hun voorstellingen en installaties vanuit tekst en beeld.

Zij zien schoonheid in kleine details uit de directe omgeving. Door deze in hun voorstellingen te tonen en anders weer te geven dan ze zijn, brengen zij verwondering bij het publiek teweeg. Het publiek krijgt altijd een rol in de voorstelling. Zij zitten in de installatie of het decor, mogen zelf hun route bepalen en mee gaan op ontdekkingstocht. In elke voorstelling zoeken zij naar een intieme vorm zodat het publiek niet alleen de dialoog met elkaar aangaat, maar ook met zichzelf.

Credits
Maker & Tekst: Marije Uijtdehaage
Maker & Beeld: Arianne van Boxmeer
Muziek & techniek: Maarten Zaagman
Stemactrice: Malou van Sluis
Artistieke begeleiding: Riet Mellink
Decorbouw: Guus van Beers
Flyerfotografie: Pieter Crucq
Productie en publiciteit: Cultuur19

Speellijst
zaterdag 22 september |12.00 |12.45|13.30|14.15|15.00
zondag 23 september |12.00 |12.45|13.30|14.15|15.00

Entree bedraagt 5 euro. De voorstellingen vinden plaats in het Máximapark naast de Nomads in Residence (Europaweg ter hoogte van nummer 26, Vleuten). Meer informatie over kaartverkoop en bereikbaarheid op www.cultuur19.nl.

Spoor is een productie van Firma Kluit in samenwerking met Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Het Amsterdamse Bostheater, Buro Bannink, Fentener van Vlissingen Fonds, Carel Nengermanfonds, het AFK (Amsterdams Fonds Voor de Kunsten), Gemeente Utrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.