Ambities-van-het-Maximapark-1_foto_hans_peter_van_rietschoten

Ambities van het Máximapark

Dinsdagmiddag deed Wethouder Klaas Verschuure het Máximapark aan in het kader van een rondgang door Leidsche Rijn Vleuten-De Meern, om zich op de hoogte te stellen van de noden omtrent de inrichting van diverse openbare ruimten. In zijn gevolg had de Wethouder diverse adviseurs meegenomen, waaronder Wijkregisseur, Ruimtelijk Regisseur en een afvaardiging van de uitvoerende tak, de Projectleider.

Dat het Máximapark op de fietsroute van de delegatie lag was niet enkel om de schoonheid ervan te ervaren als wel om contact te leggen met De Vrienden van het Máximapark, in deze vertegenwoordigd door voorzitter Johan de Boer en bestuursleden Peter Mocking en Henny Smorenburg. Johan de Boer hield ten overstaan van het gezelschap een vlammend betoog waarin hij het belang aanhaalde van de prima samenwerking tussen de parkorganisatie en de gemeenteraadsleden. Hij sprak de hoop uit dat in de komende zittingsperiode van de aanwezigen het contact mag worden gecontinueerd en mogelijk geïntensiveerd om zo de ambities van het Máximapark gestalte te kunnen geven.

Ambities-van-het-Maximapark-2_foto_hans_peter_van_rietschoten.jpeg
Foto Hans Peter van Rietschoten

Heikel punt is het onderkomen van De Vrienden van het Máximapark, dat nu nog particulier gehuurd wordt, maar waarvan verwerving ervan uiterst hoog op de prioriteitenlijst staat. Met de aankoop van het pand door de gemeente aan de Alendorperweg, in de volksmond al Máximahoeve genoemd, zou een huurconstructie kunnen worden aangegaan en kan de toekomst van het onderkomen van De Vrienden op deze plek gewaarborgd blijven.

Vanaf het pand aan de Alendorperweg 10A, welhaast middenin het Máximapark, starten wekelijks een tiental vrijwilligers om zich te storten op het park onderhoud. Deze vaste waarde voor het Máximapark zet ook geregeld op georganiseerde zaterdagen vrijwilligers in, die via diverse media zijn opgeroepen zich te melden om een steentje bij te dragen aan het parkonderhoud. Deze werkochtenden starten eveneens bij de ‘Máximahoeve’ aan de Alendorperweg. Door zo nu en dan grotere groepen te ontvangen in de hoeve voor een rondwandeling door het park is de functie van het pand divers. Verdere ontwikkeling van de locatie zou een nog breder publiek kunnen trekken. Denk hierbij aan het inrichten van een bezoekers- informatiecentrum.

Het bezoek van Wethouder Verschuure met zijn medebestuurders heeft mogelijk tot gevolg dat zijn inbreng in de plannen van het park zal worden vergroot waardoor het belang ervan nog meer op de kaart zal komen te staan.

Het gezelschap vertrok na een welkome verfrissing rond de bakfiets van De Vrienden verkwikt weer uit het Máximapark om nog enkele belangwekkende projecten in de regio te bezoeken.

Ambities-van-het-Maximapark-3_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.