cookingtoday_kookboek_nieuwe_buren2_foto_martijn-sierhuis

Surinaamse pasteitjes proeven bij Albert Heijn Vleuterweide

Op zaterdagmiddag 1 september kun je bij Albert Heijn Vleuterweide proeven van een recept uit het kookboek Nieuwe Buren. Joyce Pherai, auteur van het kookboek – voor en door Leidsche Rijners – zal dan haar specialiteit de Surinaamse pasteitjes vers in de winkel bereiden. Ook zal zij het verhaal achter het kookboek ter ere van 20 jaar Leidsche Rijn vertellen.

Joyce woont 12 jaar met haar gezin in Leidsche Rijn en is uitgever van het foodstory platform CookingToday. Voor de twintigste verjaardag van Leidsche Rijn nam zij het initiatief om een kookboek voor Leidsche Rijn uit te brengen. Het CookingToday kookboek Nieuwe Buren verscheen op 1 augustus 2018. Het boek gaat over haar zoektocht als fanatieke thuiskokkin naar persoonlijke eetverhalen en gerechten van Leidsche Rijners. Van de oer-Hollandse kippensoep van tante Nel tot de Peruaanse ceviche van buurvrouw Katty. Ook de tomatentaart van niemand minder dan bekende Leidsche Rijner Barry Atsma staat in het kookboek. Het resultaat is een bonte verzameling van nostalgische familierecepten en uiteenlopende smaken. Door het verhaal achter ieder recept te vertellen geeft ze een persoonlijk kijkje in de verschillende keukens van Leidsche Rijn. Via eten leer je elkaar het best kennen. En dat is de vonk die Joyce wil overbrengen met het kookboek.

Kom proeven!
Iedereen is van harte welkom om tussen 13.00 en 16.00 uur bij Albert Heijn Vleuterweide te komen proeven van de pasteitjes en natuurlijk te smullen van de mooie verhalen achter de recepten in het kookboek.
Wil je alvast een ‘voorproefje’ van het kookboek? Neem dan hier een kijkje.

Lees ook:
Artikel Algemeen Dagblad: De quiche van Barry Atsma en andere recepten van Leidsche Rijners gebundeld in kookboek

pasteitjes_van_joyce_pherai_kookboek_nieuwe_buren
Foto: Caroline Piek

11 gedachten over “Surinaamse pasteitjes proeven bij Albert Heijn Vleuterweide”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.