leidsche_rijn_festival_2018_foto_Ageeth_Hummeling_3

Duizenden buren naar zonnig Leidsche Rijn Festival

Op 2 september organiseerde Cultuur19 in samenwerking met Podium Hoge Woerd de 19e editie van het Leidsche Rijn Festival in Castellum Hoge Woerd.

Het festival sloot aan bij de viering van 20 jaar Leidsche Rijn. Op het binnenterrein, in het paviljoen en in De Tuin van Steede Hoge Woerd genoten duizenden ouders met jonge kinderen van het programma, dat dit jaar in het teken stond van Nieuwe Buren.

De eerste bezoekers verzamelden zich al vroeg voor het buitenpodium voor ‘Papa Gaai ging fietsen’ van Jeroen Schipper. Veel kinderen kennen zijn liedjes van buiten, zoals Chocokrokodil en Swingen als een Kangoeroe. De echte fans wisten hem daarna nog te vinden voor een klein concert bij de Vuurplaats. Op het buitenpodium bracht Jasper Smit zijn mooie kleinkunstliedjes, waarna ouders en kinderen zich massaal waagden aan gekke dansjes. Ook zijn ode aan perenijs viel erg in de smaak. Voor de voorstellingen met beperkte zitplaatsen was erg veel belangstelling. De gratis kaartjes voor VaarWel van Malou van Sluis en het Dreumesconcert raakten al snel vergeven. Gelukkig was er ook elders genoeg te beleven. In Imke’s Kinderlab i.s.m. BASF waren fruitvliegjes, pollen en een veer van een mus te bestuderen onder een microscoop. Bij kunstenaarsduo LaCruz en Helweg raakten vele ouders en kinderen verzonken in het maken van een vreemde vogel van hout, gemoedelijk naast elkaar timmerend in het gras.
En wie op dat moment de neiging had in het zonnetje in slaap te soezen, werd resoluut wakker geschud door de deelnemers van In Je Makie, het zomerkunstprogramma van Cultuur19. De meiden van 8+ speelden hun zelfgemaakte show met echte rockband onder leiding van de prettig gestoorde Sebastiaan Brussee. Ook de kostuums en scènes waren door de deelnemers gemaakt, met hulp van beeldend kunstenaar Chantal de Wolde en theatermaakster Marieke Braaksma. De warme, swingende muziek van Bijlmer Steelband Kids vormde een passende afsluiter van een zonovergoten editie van het Leidsche Rijn Festival.

leidsche_rijn_festival_2018_foto_Ageeth_Hummeling
Foto: Ageeth Hummeling
leidsche_rijn_festival_2018_foto_Ageeth_Hummeling_2
Foto: Ageeth Hummeling
leidsche_rijn_festival_2018_foto_Johan_Hahn
Foto: Johan Hahn

Het festival trok naar schatting 5000 bezoekers. De organisatie bedankt gemeente Utrecht, de fondsen en sponsoren, die het festival hebben ondersteund, alle vrijwilligers die zich hebben ingzeet en het publiek. In 2019 viert het festival zijn twintigste verjaardag.

Meer foto’s
Meer informatie en foto’s zijn te zien op www.leidscherijnfestival.nl en op www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].