Wethouder-Klaas-Verschuure-opening-Waterspeeltuin-Hoge-Weide_foto_hans_peter_van_rietschoten_3

Foto’s: Waterspeeltuin in wijk Hoge Weide feestelijk geopend

Leidsche Rijn Wethouder Klaas Verschuure viel vrijdagmiddag de eer te beurt de waterspeeltuin nabij Natuurspeeltuin De Hoef te openen.

Onder het toeziend oog van circa honderd belangstellenden knipte de wethouder een lint door waarmee het hem mogelijk werd gemaakt een waterpomp te bedienen die ervoor zorgt dat via een ingenieus stelsel van buizen de waterspeeltuin vol loopt.

Dat er met het openen van de waterspeeltuin wordt voorzien in een behoefte blijkt wel uit het feit dat er direct tientallen kinderen zich op de stenen waagden.

Duidelijk werd dat de attractie vanmiddag een ‘vuurdoop’ kreeg, getuige de reacties van enkele aanwezige bestuurders van onder andere de natuurspeeltuin. Het doorstaan van de invasie van kinderen tijdens de openingsbijeenkomst dient als goede ‘generale repetitie’ voor de toekomst. Ditmaal waren het vooral leerlingen van de nabijgelegen basisschool Op De Groene Alm die zich niet onbetuigd lieten en zich de waterspeeltuin toe-eigenden. Netjes om de beurt mocht er worden gepompt en hoewel beide pompen moeiteloos te bedienen zijn werd er nu en dan behoorlijk afgezien door de kinderen.

De wethouder liet weten dat hij zeer in zijn schik is met ontwikkelingen zoals deze en benadrukte dat een groeiend stadsdeel als Leidsche Rijn zich ook op dit vlak moet blijven ontwikkelen.

Na met eigen ogen te hebben gezien dat er meer dan voldoende animo is voor een speeltuin als deze aan de Steranijsweg, vertrok de wethouder met zijn gevolg per fiets weer naar het Stadskantoor. De kinderen werden nog getrakteerd op ijs als ze zich tenminste even los konden maken van het waterfestijn.

Met zomers zoals we juist achter de rug hebben kan het niet anders dan een succes worden. De achter boerderij De Hoef gelegen Natuurspeeltuin biedt natuurlijk ook volop speelplezier en in combinatie met de waterspeeltuin is in de wijk Hoge Weide volop vertier te vinden voor de kinderen.

Waterspeeltuin-in-wijk-Hoge-Weide-geopend_foto_hans_peter_van_rietschoten_2
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Waterspeeltuin-in-wijk-Hoge-Weide-geopend_foto_hans_peter_van_rietschoten_3
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Wethouder-Klaas-Verschuure-opening-Waterspeeltuin-Hoge-Weide_foto_hans_peter_van_rietschoten_5
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Het bovengrondse rioolsysteem:

Waterspeeltuin-in-wijk-Hoge-Weide-geopend_foto_hans_peter_van_rietschoten_1
Foto: Hans Peter van Rietschoten

bovengrondse_rioolsysteem-hoge-weide-en-leeuwesteyn

5 reacties op “Foto’s: Waterspeeltuin in wijk Hoge Weide feestelijk geopend”

  1. De zojuist geopende waterspeeltuin bij Natuurspeeltuin De Hoef in wijk Hoge Weide is evenals het vele natuurstenen straatmeubilair in onder andere Leidsche Rijn Centrum, aangelegd door Rots Maatwerk. De natuursteen specialist is ook verantwoordelijk voor de productie en plaatsing van de ‘knuffel koe’ in het LRC welke nog even naamloos is, maar waarvoor naarstig wordt gezocht naar een passende naam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.