burendag-foto_hans_peter_van_rietschoten

Burendag bij uitstek geschikt voor kinderen

In het kader van burendag 2018, dit jaar 22 september, nodigen De Vrienden van het Máximapark alle buurtbewoners uit om betrokkenheid te tonen bij de regio. Hieronder worden Vleuten De Meern en Leidsche Rijn en in ruimere mate ook Utrecht als stad, Haarzuilens, Harmelen en Woerden gerekend. Uiteraard is iedere helpende hand welkom, tenslotte zijn wij als inwoners van Nederland allemaal elkaars buren als je het in het meest ruime perspectief beziet. Iedereen wordt daarom hartelijk uitgenodigd om mee te werken in het grootste stadspark van Utrecht.

In Leidsche Rijn ligt driehonderd hectare deels aangelegd park dat zeker dagelijks onderhoud behoeft. Wat te denken van de vele opschietende bosbramen die moeten worden uitgegraven omdat alle andere flora het onderspit moet delven tegen deze almaar oprukkende struik? Ook groeien de Els en de Wilg op plaatsen waar ze minder gewenst zijn. Langs walkanten zijn ze te rijk vertegenwoordigd en vormen zo een bedreiging voor de oevers. De jonge Elzen en Wilgen, ‘opslag’ genoemd, moeten dus het veld ruimen om de walkanten stabiel en veilig te houden.

Naast dit groenonderhoud zijn er doorgaans nog wel andere klussen te klaren waarvoor bij deze iedereen wordt uitgenodigd. Te denken valt aan het onderhoud van parkbanken en zogenaamde ‘fietsnietjes’ waaronder het onkruid welig tiert. Om de alsmaar opschietende distels, heermoes en brandnetels te beletten tot onaanvaardbare hoogte op te schieten moet geregeld het basaltsplit onder de banken worden bijgewerkt en onder de fietsnietjes is om dezelfde reden op gezette tijden wat aanvoer van verse houtsnippers van belang.

Juist deze werkzaamheden zijn bij uitstek geschikt om op te pakken op een dag als Burendag. Het Máximapark mooier maken doen we samen. Met elkaar … voor elkaar!

maximapark-foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.