Baseball5 toernooi op UVV groot succes_2
 

Baseball5 toernooi op UVV groot succes (foto’s)

13 september 2018 15:52  Redactie  Reageer

Zaterdag 1 september was het feest bij UVV. De honk- en softbalvereniging uit Utrecht bestaat dit jaar 70 jaar en dat werd uitgebreid gevierd met een groot Baseball 5 toernooi, Caraïbische muziek, hamburgers, wraps, springkussens en meer. Bijna 35 teams deden mee aan het Baseball5 toernooi en dat bleek een grote hit te zijn.

Het weer werkte deze dag mee waardoor de Caraïbische sferen helemaal tot hun recht kwamen op sportpark de Paperclip. Het uit Cuba afkomstige Baseball5 staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Het toernooi was de eerste van Europa! Baseball5 wordt gespeeld in teams van 5 personen op een klein veld met 4 honken. Verder heb je alleen een (rubberen) bal nodig. Het is een soort straatversie waar elementen van softbal en honkbal worden gecombineerd en een wedstrijd duurt 5 inningen en meestal nog geen half uur. Baseball5 kan overal gespeeld worden, op straat, in het park of speeltuin; het maakt niet uit. Het spel is flitsend en snel en geschikt voor jonge, maar zeker ook voor de wat oudere spelers. Plezier, bewegen, teamwork: alles komt voorbij!

Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers dus werden een aantal bijzondere vrijwilligers tijdens UVV’s Hall of Fame parade in het zonnetje gezet. Ton Lijffijt is benoemd tot lid van verdienste en Frans van Elst is benoemd tot erelid van UVV.

Later in de middag werd de finale gespeeld, een strijd tussen Dames1 Leeuwinnen en KFC & Friends. Tijdens deze battle of the sexes bleken uiteindelijk de mannen te sterk in een zinderende finalewedstrijd. Sambaband Oladom maakte de finale tot een waar feest en het bleef dan ook lang een gezellige boel op UVV.

Vanwege de vele enthousiaste reacties gaat UVV op zoek naar mogelijkheden om een officieel Baseball5 veld op het sportpark aan te leggen. Daarmee zou UVV de eerste Nederlandse vereniging zijn met een Baseball5 veld. Meer weten over Baseball5? Kijk dan op de website.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website