vlinderhof-2-foto_marcel030NL

Riek Bakker ‘Moeder van Leidsche Rijn’ te gast tijdens rondleiding Vlinderhof

Op zaterdag 22 september is er in de Vlinderhof weer van alles te doen op Burendag. In het kader van 20 jaar Leidsche Rijn start deze speciale Burendag met een rondleiding voor Riek Bakker, die als stedenbouwkundige aan de wieg stond van Leidsche Rijn. Je kunt haar wel de moeder van de wijk noemen. Tijdens Burendag zijn er nog meer rondleidingen (de laatste rond 15.00 uur). Vooraf aanmelden is niet nodig. Andere vaste onderdelen van de Burendag zijn de zeer populaire plantenmarkt en de kraam van de Vlinderhof-imker.

Plantenmarkt
Bezoekers van eerdere Burendag-edities weten het al: vanaf 13 uur start de plantenmarkt. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans! Rond de 20 van in totaal bijna 100 soorten uit de Vlinderhof worden verkocht. Veel planten uit onze tuin zijn inmiddels volwassen, maar ze moeten wel binnen de perken blijven. Zonde natuurlijk om al die mooie planten zomaar weg te doen. Daarom worden ze tegen een klein bedrag verkocht. En dat komt weer ten goede aan de Vlinderhof. Maar wees er snel bij, want OP=OP. Betalen kan contant en ook met pin.

Honing
Imkerij Wilgenroosje staat in de Vlinderhof om je alles te vertellen over de bijenvolken en hoe honing wordt gemaakt. De imkers Marco en Ingvild laten je het bijenhotel van binnen zien! De onlangs geslingerde Vlinderhof zomerhoning wordt op Burendag verkocht (hij is weer héééérlijk!).
Voor in de agenda: Burendag, zaterdag 22 september vanaf 13.00 uur (start plantenmarkt) en rondleidingen tot 15.00 uur. Locatie: Vlinderhof, Máximapark.

vlinderhof-foto_marcel030NL
Foto: Marcel030NL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].