overhandiging-Petitie-Winkeliersverenging-Vleuterweide

Winkeliersvereniging Vleuterweide reikt petitie uit aan wethouder Van Hooijdonk

Wethouder Van Hooijdonk nam vorige week een petitie in ontvangst van voorzitter van de winkeliersvereniging Vleuterweide, Rick Verkerk. De petitie werd ondertekend door ruim 4.000 bewoners, omwonenden en ondernemers van winkelcentrum Vleuterweide. Er heerst grote onvrede omdat na de verkeersaanpassingen in het gebied het winkelgebied niet meer direct bereikbaar is voor autobezoekers vanaf de noordzijde.

De petitie is door bewoners, omwonenden en ondernemers van winkelcentrum Vleuterweide opgesteld vanwege de enorme onvrede die er heerst over de bereikbaarheid van het winkelgebied. De verkeerskundige aanpassingen in het gebied hebben zo’n grote impact op de bereikbaarheid dat alle getroffen partijen zich genoodzaakt zien om een noodkreet te uiten richting wethouder Van Hooijdonk. Vanuit de gemeente is aangegeven dat de aanleiding voor de aanpassingen, het verbeteren van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het gebied, was.


Advertentie:

De winkeliersvereniging en de eigenaar van het winkelcentrum hebben een deskundig onderzoeksbureau opdracht gegeven om te onderzoeken of de nieuwe verkeerssituatie daadwerkelijk veiliger is geworden ten opzichte van de oude verkeerssituatie.

β€œNatuurlijk willen wij een veilig gebied voor alle bewoners en bezoekers, maar ook een winkelcentrum dat goed bereikbaar is. Bereikbaarheid en verkeersveiligheid zijn twee zaken die samengaan volgens voorzitter Rick Verkerk. Het is toch vreemd dat bewoners aan de noordkant van de wijk een winkelcentrum zien liggen, maar er niet meer met de auto kunnen komen? Doordat de noordkant is afgesloten moeten bewoners 1,5 km of meer, omrijden met de auto. Dit past naar ons idee niet bij de wens van de gemeente om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bovendien blijft een deel van de bezoekers weg en verplaatst zich naar omliggende winkelgebieden. Kortom: Er is totaal geen rekening gehouden met de economische belangen van winkeliers en dat vinden wij ontoelaatbaar!”

De winkeliersvereniging vraagt de wethouder Van Hooijdonk nadrukkelijk om nog eens heel goed naar de huidige verkeerssituatie te kijken. Voor hen is bereikbaarheid van het winkelcentrum per auto aan de noordzijde essentieel voor een gezonde toekomst voor het wijkwinkelcentrum.

De gemeente Utrecht heeft naar aanleiding van de petitie toegezegd nog eens kritisch te kijken naar de genomen maatregelen en het effect ervan.

7 reacties op “Winkeliersvereniging Vleuterweide reikt petitie uit aan wethouder Van Hooijdonk”

  1. Alexander Heemskerk

    Naast de economische belangen en de verkeersveiligheid bij het winkelcentrum, is ook de verkeersstroom vanaf de zuid kant van het winkelcentrum nu een drama. ’s Morgens vroeg zijn er 2 uitstroom mogelijkheden voor bewoners richting de A2, de eerste is de anderhalve kilometer (of meer) omrijden richting de Stroomrugbaan, de ander is via de Bottensteinweg. Nu wil het feit dat via die laatste mogelijkheid ook zo goed als AL het fiets/voetgangers/auto verkeer naar de Willibrord school gaat.

    Iedere ochtend hou ik weer mijn hart vast als het weer chaos is met overstekende kinderen en gehaaste automobilisten welke niet een fatsoenlijke uitweg hebben, en verplicht worden om over die weg de ontsluiting te zoeken naar hun werk.

    Helemaal in het begin was er de mogelijkheid om bij de scouting Rhenova op de Huis te Vleutenbaan te komen en alle hachelijke situaties bij de school te voorkomen. Zonde dat die mogelijkheid weg gehaald is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.