dementie Alzheimer

“Het is toch geen Alzheimer, hè?”

Om ook mensen op weg te helpen die – misschien – te maken hebben met de beginfase van dementie, organiseert het Dementiecafé Leidsche Rijn een avond met als thema “Het is toch geen Alzheimer, hè?”. Bezoekers horen op woensdagavond 26 september van gastspreker Paul Jansen wat ze het beste kunnen doen wanneer ze zich afvragen of een naaste Alzheimer heeft. Het Dementiecafé vindt plaats in koffietentje BlendUT in Leidsche Rijn.

De avond begint met een presentatie van gedragswetenschapper Paul Jansen. Hij bespreekt vragen als:
• Wanneer is ‘iets vergeten’ normaal en wanneer is het opvallend?
• Wat kan ik doen wanneer ik vermoed dat m’n vader of moeder Alzheimer heeft?
• Hoe ga je om met (kleine) veranderingen in gedrag?


Advertentie:

Eigen vragen
Na de presentatie krijgen bezoekers de gelegenheid om hun eigen vragen te stellen. Ook kunnen bezoekers van tevoren hun vragen e-mailen naar info@zorgverslimming.nl.

Weinig info
Cecile Keller, een van de initiatiefnemers van het café: “Er is veel info en hulp in Nederland voor mensen van wie het familielid al bijna een diagnose heeft. Maar aan die diagnose-stelling gaat ontzettend veel vooraf. Dat heb ik rondom m’n eigen moeder meegemaakt. Ik dacht soms: is hier een handleiding voor? We hebben veel op intuïtie gedaan, maar bepaalde dingen hadden we echt eerder willen weten. Wat die dingen zijn, zal Paul Jansen 26 september uit de doeken doen.”

Veranderingen
Jansen is gevraagd voor deze avond, omdat hij een bepaalde visie heeft op gedragsverandering, vergeetachtigheid en dementie. Wat die visie is, wordt tijdens de avond duidelijk.

Voorkomen
Keller vervolgt: “Beginnende dementie is een gevoelig onderwerp. Toch is het belangrijk dat betrokkenen op tijd handvatten krijgen. Dat voorkomt veel onnodig gedoe. En hier kan dat in een luchtige en gezellige sfeer.”

Wanneer & waar
Het café wordt georganiseerd door bewonersorganisatie Zorgverslimming en vindt plaats op woensdagavond 26 september om 19.00 uur bij koffietentje/winkel BlendUT, naast Albert Heijn Terwijde. Hapjes en drankjes zijn voor een klein prijsje verkrijgbaar. Mensen die zelf geen auto meer rijden, kunnen met een buurtbewoonster meerijden. Mensen die willen meerijden, kunnen dat aangeven bij hun aanmelding.

Aanmelden
Aanmelden voor het Dementiecafé kan per e-mail en telefonisch. E-mail: info@zorgverslimming.nl. Telefoon: 06 – 47 11 96 33. Meer info is te vinden op http://zorgverslimming.nl/dementiecafe-26-september-2018/ en op Facebook: https://www.facebook.com/events/241471933173319/

Gastspreker_Paul_Jansen
Gastspreker Paul Jansen

2 reacties op ““Het is toch geen Alzheimer, hè?””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *