griezelig-geslaagde-kinderboekenmarkt-Brede-School3
 Foto: Frank Peek

Kinderboekenmarkt Brede School Het Zand 3 oktober in het teken van ‘Vriendschap’

20 september 2018 14:03  Redactie  Reageer

Jaarlijks wordt door ouders en medewerkers de Kinderboekenmarkt in Brede School Het Zand georganiseerd. Dit jaar is de markt op woensdag 3 oktober 2018. Het programma vol activiteiten en leesplezier sluit aan bij het thema ‘Vriendschap – Kom erbij!’ van de landelijke Kinderboekenweek 2018.

Tussen 12.30 en 14.00 uur zijn jonge lezers en hun ouders van harte welkom om te snuffelen op de tweedehands kinderboekenmarkt. Van Borre tot De Grijze Jager en van Roald Dahl tot Tosca Menten: er is voor elke boekenliefhebber wat wils. De tweedehandskinderboeken zijn al te koop vanaf 0,50€. De opbrengst is bestemd voor de aankoop van nieuwe boeken voor de schoolbibliotheken.

Maar er is meer te doen!
Kom in actie bij de vriendencarrousel van Georgy, maak een vriendschapsboekje of vriendenarmband. Doe mee met de poëzieworkshop van Marije Uijtdehaage waar je bijzondere woorden zoekt en een eigen kort gedicht op servies schrijft.

Mijn vriend
Verlicht de dag
Alles wordt mooier als hij lacht
Hij lijkt van vuur te zijn
Een druppel van goud
Als hij lacht

Bij Kleurexplosie van Joyce Stienstra, van de boeken over Floortje, kun je naar hartenlust kleuren, verven en bloggen. Ook wordt haar nieuwe boek ‘Floortje en jij – en de zee van chocola’ gepresenteerd. Laat je masseren of voorlezen, doe een dansje of luister naar de muzikale bijdrage van KOZ.
Heb je genoeg vrienden gemaakt? Trakteer ze dan op iets lekkers. Je kunt koffie, thee, limonade, chips, broodjes worst en popcorn bestellen. Appels schillen doe je bij de appelbar.

Er kan betaald worden met strippenkaarten. De activiteiten kosten 0,50 cent (1 strip) en tweedehandsboeken, eten en drinken zijn vanaf 0,50 cent (1 strip) te verkrijgen. De strippenkaarten zijn op de middag zelf te koop.
De kinderboekenmarkt van Brede School Het Zand is op woensdag 3 oktober van 12.30 – 14.00 uur en vindt plaats rondom de ingang van Montessorischool Arcade, Pauwoogvlinder 12, 3544DB Utrecht (Let op! andere ingang dan voorgaande jaren!).
Iedereen is van harte welkom!

De markt wordt georganiseerd in samenwerking met Montessorischool Arcade, OBS Het Zand, Cultuur19, Saartje Kinderopvang, DOENJA Dienstverlening en Kleurexplosie Joyce Roskamp. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en de (wijk)bewoners die kinderboeken voor de markt hebben afgestaan!

Meer informatie over Brede School Het Zand: www.bredeschoolhetzand.nl

kinderboekenmarkt_Brede_School_Het_Zand-foto_-Frank_Peek
Foto: Frank PeekAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website