cosmo_hairstyling_leidsche_rijn_foto_joyce_pherai

Blog: Hair make-over bij Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn

Ik was al eerder heel enthousiast teruggekomen na een 15 minuten Touch-up behandeling bij Cosmo Hairstyling in Leidsche Rijn. Dus besloot ik dit keer te gaan voor een uitgebreide behandeling. Compleet met knippen, kleuren, stylen en föhnen inclusief kleurtechnieken als balayage en een Olaplex Mini-Treatment. Een totale make-over dus! Benieuwd hoe het is gegaan? Lees dan even verder!

Ik geef toe dat ik het woord ‘hair make-over’ toch best een beetje spannend vind klinken. Als het op mijn haar aankomt ben ik niet zo een heldin. Er mag bij mij nooit teveel geknipt worden en voor mij het liefst geen experimenten met ‘gekke’ kleuren. Ik hou van een natuurlijke look, zoals ze dat zo mooi noemen. Ondanks dat ik vrij helder ben in mijn wensen, is het helaas wel eens voorgekomen dat ik met paars haar en een voor mij veel te korte kapsel thuis ben gekomen. Dit tot grote schrik van manlief. Gelukkig liep het heel anders bij Cosmo Hairstyling, in positieve zin welteverstaan. Ik werd weer enthousiast ontvangen door eigenaresse Evelien Verbiesen. Zij wilde hoogstpersoonlijk mijn haar ‘doen’. Evelien stapte vastberaden op mij af en vertrouwde mij meteen toe: “Ik ga je heel mooi maken vandaag!” Dat klonk als muziek in mijn oren.


Advertentie:

Knippen
Tja, dat knippen was wel erg nodig. Het was alweer een lange tijd geleden dat ik voor het laatst naar de kapper was geweest voor een knipbeurt. Met als resultaat dat ik inmiddels wel het gewenste lange haar had tot aan mijn heupen, maar het tegelijkertijd één groot en dof geheel werd. Tijd voor wat anders dus! Van mij mocht dit keer dus ook meer dan alleen de puntjes eraf. Ik merkte dat Evelien het al helemaal in haar hoofd had zitten hoe zij mijn haar wilde knippen: eerst in lange lagen aan de voorkant, zodat het haar weer mooi langs mijn gezicht zou vallen. En natuurlijk een stuk van de lengte eraf. Daarbij hield Evelien gelukkig goed rekening met mijn wensen (‘niet te kort!’:). Fijn, mijn haar was in vertrouwde handen!

cosmo_harstyling_kleuren_en_rollers
Foto: Joyce Pherai

Kleuren: balayage
Mijn haar werd niet zomaar gekleurd. Nee, nee.. ik kreeg een balayage behandeling. Wat dit precies inhoudt? Ik heb voor het gemak het woord balayage even opgezocht: het is afgeleid uit het Frans en betekent letterlijk ‘vegen’. Hieruit kan je al een beetje opmaken dat balayage heel natuurlijk en subtiel, door middel van ‘vegen’ met de haarverf, aangebracht wordt aan de oppervlakte van het haar. Balayage is tegenwoordig de meest gevraagde look waarbij je een natuurlijke set highlights krijgt. De kleur wordt wat lager in het haar aangezet, waardoor je dus geen uitgroei hebt en de puntjes een heel stuk lichter zijn dan de kruin. Balayage kan ingezet worden met een scala aan kleuren. Voor mijn zwarte haar werd gekozen voor een warm bruine / karamel kleur. Lekker herfstig! Goed om te weten is dat een balayage techniek geschikt is voor ieder haartype en een goede balayage behandeling makkelijk voor meer dan 3 maanden door kan. Mits je natuurlijk bij een stylist met ervaring boekt. Bij Cosmo Hairstyling weten ze er in ieder geval raad mee. Ik ben erg benieuwd hoe lang het bij mij goed blijft zitten.

Herstellen: Olaplex Mini-Treatment
Over het magische woord ”Olaplex” vertelde ik al in mijn vorige blog. Mocht je dit gemist hebben, dan leg ik het nog een keertje uit: de Olaplex herstelbehandeling is een speciale methode om beschadigd haar te herstellen. Bij de balayage werd de Olaplex behandeling bij mij in twee stappen uitgevoerd. De behandeling startte met een wasbeurt. Daarna werd mijn haar handdoek droog gemaakt, en ging het Olaplex No. 1 in mijn haar. Dit is de eerste stap van de behandeling, en voorkomt dat je haar afbreekt en schade oploopt tijdens de balayage behandeling. Om mijn haar zo goed mogelijk te behandelen moest de Olaplex No. 1 in totaal zo’n 15 minuten intrekken. Ik geef toe je moet echt de tijd nemen voor dit soort behandelingen en vooral niet gehaast zijn. Hoe langer het er in blijft zitten, hoe beter het resultaat. En daar doe je het voor! Na de 15 minuten en een kopje thee met chocolaatje verder werd het tijd om Olaplex No. 1 uit te spoelen en Olaplex nr. 2 aan te brengen. Dit tweede product wordt ook wel de Olaplex Mini-Treatment genoemd. Olaplex No. 2 moest een half uur intrekken. Daarna werd Olaplex No. 2 met verzorgende crème uit mijn haar gewassen, en kreeg ik nog een uitgebreide hoofdmassage. Heeeeerlijk!

Stylen & föhnen: finishing touch
Als kers op de taart werden haarrollers aangebracht voor mooi golvend haar, waarna het in model werd geföhnd met een beschermend serum. Het resultaat? Kijk zelf even en zoek de verschillen 😉

cosmo_harstyling_before_and_after
Foto: Joyce Pherai

‘WOW’ effect
Ik ben in ieder geval wederom ontzettend blij thuisgekomen van Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn. Ook manlief vond het erg mooi. Ik was vooral zeer benieuwd hoe balayage bij mij zou staan en of Olaplex nou echt zo’n wondermiddel is. Ik begreep van Evelien dat Cosmo Hairstyling gespecialiseerd is in haarkleuringen en zij al vanaf het begin dat Olaplex op de markt kwam gebruik maken van het middel – met goede resultaten. Ik geloof ook wel dat je technieken als balayage en Olaplex bij een goede haarstylist moet laten doen die er verstand van heeft. En eerlijk is eerlijk: bij mij is er geen twijfel over mogelijk dat Olaplex echt een klein wonder verricht. Na de behandeling voelt mijn haar niet alleen veel zachter aan, maar glanst ook stukken meer. Ook ben ik erg blij met de lengte en de mooie warme bruine highlights in mijn haar. Dat zorgt toch echt voor een ‘WOW’ effect. Je moet er nogmaals echt tijd voor nemen en bent in mijn geval zeker een middag kwijt, maar dan heb je ook wat. Het scheelt in ieder geval dat je volledig in de watten wordt gelegd door Evelien en haar topteam met gezellige kapsters die echt weten waar ze het over hebben.

cosmo_harstyling_wow_effect

Actie bij Cosmo hairstyling
Probeer het vooral zelf eens uit! Momenteel heeft Cosmo hairstyling een geweldige actie* lopen: balayage of highlights incl. toner en blow out voor €75,- (in plaats van €150,-). Maak online een afspraak via Cosmo Hairstyling of bel voor een afspraak naar 030 200 3111

Tip! Houd de Facebookpagina van Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn in de gaten. Daarop zie je regelmatig interessante acties voorbij komen.

*Actievoorwaarden: actie is alleen geldig bij activeren actiecoupon in de LRC app en is geldig van dinsdag 04 september 2018 t/m zondag 30 september 2018.

2 reacties op “Blog: Hair make-over bij Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.