beroving, diefstal, politie

Kinderen beroofd en geslagen voor mobieltjes

Zes jongemannen hebben zes andere jongeren beroofd van hun mobieltjes. Eén van de slachtoffers is tijdens de beroving zelfs geslagen.

Op vrijdagavond 28 september was een groepje jongeren aan het chillen in Park de Hoge Weide. Rond de klok van 21.30 uur kwamen een zestal jonge mannen tussen de 17 en 20 jaar op het groepje aflopen. Onder bedreiging moesten zij hun mobieltjes afstaan. Een jongen kreeg daarbij zelfs klappen. Een andere wist te ontkomen.

Ondanks dat de politie vrij snel ter plaatse was wisten de daders te ontkomen. De slachtoffers hebben aangifte gedaan en konden een goed signalement doorgeven.

Het vermoeden is dat de daders uit de directe omgeving komen, zoals de Kruidenbuurt in Parkwijk en/of Langerak. De politie is een onderzoek gestart en hoopt de daders snel aan te kunnen houden.

Park de Hoge Weide is volgens omwonende een plek waar je ’s avonds maar beter niet kan komen. Vorig jaar nog is er in het park een meisje door een groepje jongens aangerand.

Getuigen gezocht
Heb je vrijdagavond rond 21.30 uur iets verdachts gezien zoals een groepje jonge mannen zien wegrennen of weet je meer hierover meer? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844.

Lees ook:
Getuigen gezocht na aanranding meisje door groep jongens in Park de Hoge Weide

28 gedachten over “Kinderen beroofd en geslagen voor mobieltjes”

    1. In wat voor tijd leeft u? We leven namelijk in een tijd dat daders tot slachtoffer worden benoemd en door rechters straffen worden opgelegd die vooral niet in het belang van de daders mogen uitpakken. Met als diep triest hoogtepunt, de Afghaanse verkrachter, die een lagere straf kreeg met de motivatie dat hij anders dit land zou moeten verlaten.

  1. Tjaaa misschien moeten ze ook wat aan de verlichting doen… want Laurierweg en het fietspad wat er langsloopt is s’avonds donker…(bibliotheek) Levensgevaarlijk fietsers zijn niet te zien voor auto’s. Vrijdagavond vloog er een scooter voorbij veel te hard zonder licht richting Terwijde. Dit nodigd ook uit om dingen te doen die het daglicht niet kan verdragen. En ik vrees dat dit nog wel even gaat duren nu ze aan het bouwen zijn. Als je daar als meisje/vrouw alleen moet fietsen geeft dat geen veilig gevoel.

    1. Hallo An, de gemeente is juist in haar wijsheid de openbare verlichting aan het afbouwen. Kijk maar naar de Melissekade. Allemaal besluiten door politici en ambtenaren die heer ver van de burger afstaan in hun denken en doen.

    2. Janine Gaillard goed lezen dan begrijp je wat ik bedoel. De gemeente is bezig geweest met de busbaan/fietspad en hebben de verlichting rondom het kruispunt afgesloten vanaf juni. Is nu nog steeds niet aangesloten. Ik weet niet wat de reden daarvan is maar het is s’avonds en s’nachts erg donker. Dus voor dat soort knapen nodigd het dan wel uit om iets te flikken wat het daglicht……b.v Knapen die uit het park komen. Laatst zijn er nog 3 fietsen in het water gegooid door baldadige jeugd op die plek.

  2. “Park de Hoge Weide is volgens omwonende een plek waar je ’s avonds maar beter niet kan komen. Vorig jaar nog is er in het park een meisje door een groepje jongens aangerand.” Lees ik in het artikel. Toch horen we bijna iedere dag dat de criminaliteit in dit land onder deze regereingsleider daalt. Maar ja, overlast zal wel geen criminaliteit zijn. Ze viden altijd wel een uitleg in Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.