Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
 Impressie Bibliotheek Leidsche Rijn

Kunst in de bieb

1 oktober 2018 22:06  Redactie  1 reactie

Saskia Noor van Imhoff (35) geboren in Canada mocht al enkele nationale kunstprijzen op komen halen en sleepte ook internationaal al nominaties in de wacht voor aansprekende titels.

Nu gaat Saskia als kunstobject in het gebouw in Leidsche Rijn Centrum dat naast het wijkbureau en restaurant Buurten de bibliotheek zal huisvesten een getekende neon-lijn maken die zal eindigen in een woord. Met neonmateriaal tekent Saskia in de ruimte. De buisverlichting zal worden opgehangen aan drie met de hand gegoten bronzen smalle dwarsbalken boven de hoofdtrap van het gebouw. Het woord dat dus uitgevoerd zal worden in neon buisverlichting lijkt handgeschreven, met lange lussen.

De licht inval door het raam in het dak boven aan de trap trekt de blik van de bezoeker naar boven. Hierdoor worden boven en beneden met elkaar verbonden. Het kunstwerk doet subtiel aan en sluit door de sierlijke stijl goed aan bij de architectuur van het pand. Het materiaal dat wordt gebruikt vormt samen met het klassieke brons een spannende combinatie.


Advertentie:

Advertenties:

1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website