brusselplein_leidsche_rijn_centrum

Nieuwe horeca in Leidsche Rijn Centrum

Hoewel niet in het winkelcentrum zelf, toch is Leidsche Rijn centrum een horecazaak rijker en wel op het Berlijnplein bij RAUM. Het horecapaviljoen dat daar onlangs is geopend heeft de naam ‘Venster’ gekregen, een even originele als logische naam. Tenslotte biedt Venster uitzicht op het roerige leven van Leidsche Rijn Centrum, maar biedt het ook een kijkje (haast letterlijk) in de keuken van makersdorp RAUM. Bij Venster kan je van maandag tot en met vrijdag terecht, van 12.30 uur tot 22.00 uur. Venster biedt een steeds wisselend menu met als basis de voorhanden zijnde streekproducten. Ambachtsman Daniel Lansbergen staat aan het hoofd van Venster. Evenals Ewald Visser, brouwerij eigenaar en oprichter van Maximus Brouwerij, heeft hij zijn sporen verdiend bij onder andere Kafé België in Utrecht. Daniel is tevens voormalig eigenaar van Behind Bars in de Utrechtse binnenstad. Hij bestiert nu naast Venster ook cateringbedrijf Artisanal Cuisine.

Geheel in de filosofie van RAUM bestaat voor ‘thuis’ koks de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de keuken van Venster. Nodig dus gerust je vrienden uit om te komen genieten van een culinair hoogstandje dat je zelf hebt samengesteld en bereid.

Ook vernieuwend zal zijn om te komen eten in de derde vestiging van ‘Restaurant Buurten’ dat in het voorjaar van 2019 de deuren opent. Het restaurant zal zich wel aan het Brusselplein vestigen, maar niet in een ‘alledaags’ pand met een terrasje ervoor. Niet voor niets zal het restaurant de naam ‘Buurten in de Bieb’ dragen. ‘Buurten’ zal inderdaad in het pand komen te zitten waar de gloednieuwe bibliotheek van Leidsche Rijn haar intrek zal nemen. Bij Buurten kijkt men naar de behoefte in de wijk en meent daarom dat de openingstijden van het restaurant niet automatische dezelfde zullen zijn als die van de bibliotheek.

Buurten in de Bieb zal, bijna logischerwijs de, waarschijnlijk de huiscateraar worden voor bijvoorbeeld evenementen in de bibliotheek, maar moet zeker ook een fijne plek zijn om misschien even een beetje weg te dromen bij een goed boek, ondertussen genietend van een dampende cappuccino, al dan niet op het terras.

5 gedachten over “Nieuwe horeca in Leidsche Rijn Centrum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.