Hangplek-voor-Ouderen_foto_Birgit_Schuch

Hangplek voor Ouderen ‘We are back!’

De Hangplek voor Ouderen Vleuten De Meern Leidsche Rijn is een jonge vereniging die in oktober haar eerste voorstellingen gaat geven.

Sinds november 2017 staat de theatergroep op eigen benen. De vereniging is voortgekomen uit het succesvolle theaterproject Hangplek voor Ouderen in 2016/2017, van Cultuur19, Doenja en ArtoLoco. In dit project verzorgden de deelnemende ouderen (van zestigers tot en met tachtigers) alles zelf, zoals: productie, marketing, interviews en acteren. Dit met ondersteuning van de medewerkers van de organisatoren.

Sindsdien is hard gewerkt aan de nieuwe voorstelling die is geschreven naar aanleiding van interviews die de leden hebben gehouden met oudere inwoners van de wijken Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. De scènes zijn dan ook heel herkenbaar voor ouderen en hun kinderen.

Helaas moesten de geplande voorstellingen in mei/juni worden uitgesteld vanwege gezondheidsproblemen van enkele spelers, maar nu is het zo ver! Geen Man Overboord wordt gespeeld op 4 verschillende locaties, een van de uitgangspunten van de vereniging die hiermee zoveel mogelijk oudere en wellicht minder mobiele inwoners de gelegenheid wil geven een bijzondere voorstelling bij te wonen.

Tijdens de zomermaanden heeft de Hangplek al enkele scènes gespeeld voor publiek, onder andere op het Campus Festival en op Camping RAUM.

Hangplek_voor_Ouderen_foto-Birgit_Schuch
De kapitein in Geen Man Overboord. Foto: Birgit Schuch

De inhoud
‘Eén glanzend cruiseschip. Eén breedgeschouderde kapitein. Twee zorgzame bemanningsleden. En tientallen gestresste bejaarde passagiers. Oud zijn anno 2018 valt niet mee. Dagen zijn gevuld met oppassen, vrijwilligerswerk, bridge,
gym, mantelzorg, ziekenhuisbezoek en weer oppassen. Oftewel: 65+-stress.
Gooi die stress overboord op een geheel verzorgde riviercruise over de imposante Rijn. Relax door deel te nemen aan alle activiteiten zoals bingo, film, tafeltennis, fitness, casino, tango, cabaret, body painting, zonsopgang kijken, wijn proeven en Japans leren.

Spelers:
Elly Schenk, Bep van der Lit, Petra van Meekeren, Lies Hendriks, Wilma Maan, Evelyn Kuiper, Greetje Koopal, Ton de Vries, Wil Martens, Louise van den Berg, Paula van Rijn, Dries van Dijk, Marga van Veen, Nel van der Lit.
Decor en rekwisieten: Herma Lamark, Marga van Veen, Wilma Maan

Locaties en data:
10 oktober: Theaterzaal CultuurCampus, Burchtplein 5, Vleuten (aanvang 19.00 uur)
17 oktober: Boogh Utrecht, Operettelaan 629, Utrecht (aanvang 19.00 uur)
20 oktober: De Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten (aanvang 16.00 uur)
21 oktober: Centrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Utrecht (aanvang 16.00 uur)

Reserveren
Reserveren kan door te mailen naar hangplekvoorouderen@hotmail.com of te bellen met nummer; 030-2683141 (van 17.00-19.00 uur)  en op nummer 06-42760853 (van 19.00-21.00 uur).
Reserveringen kunnen worden opgehaald tot een kwartier voor aanvang. Pinnen is niet mogelijk
Entree €5,- incl. een kopje thee of koffie.

Lees ook:
Alle artikelen over Hangplek voor ouderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].