Koningin Máxima ontmoeten? Hier kan je haar vandaag zien!

Leidsche Rijn is jarig en dat wordt vandaag groots gevierd met o.a. het bezoek van onze koningin! Op deze dag vieren we dat 20 jaar geleden de eerste bewoners in Leidsche Rijn kwamen wonen!

De planning

14.00 uur: Hof van Bern
Koningin Máxima komt aan op het Hof van Bern in Leidsche Rijn Centrum. Hier wordt zij verwelkomd door de Renske, een 5-jarig meisje die in Leidsche Rijn woont met een boeket. Het boeket komt uit het park wat vijf jaar geleden door de koningin is geopend en haar naam draagt, het Máximapark. Hieronder het boeket wat ze zal ontvangen.

Koningin-Maxima-ontvangt-vandaag-dit-boeket-uit-het-Maximapark
Foto: Peter Mocking

De koningin zal getrakteerd worden op een korte film over de diverse woonvormen, zoals het Tai Wah Huis (Chinese woongroep)  en de Kersenboomgaard (ateliers). Dit zal gebeuren achter gesloten deuren. Op een scherm zal de film ook te zien zijn voor de bezoekers. Ook zal er een dansgroep van Chinese bewoners optreden. Er zal eten en drinken aanwezig zijn. Daarna zal burgemeester Jan van Zanen haar meenemen voor een korte wandeling richting de Parijsboulevard.

14.30 uur: Parijsboulevard
Aankomst op de Parijsboulevard om vervolgens daarna een korte wandeling te maken door Leidsche Rijn Centrum en waar ze zal spreken met bewoners uit Leidsche Rijn.

15.00 uur: Brusselplein
Om 15.00 uur komt de koningin aan op het Brusselplein en start het muziekprogramma verzorgt door diverse artiesten uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, zoals het Leidsche Rijn koor en Harmonie Orkest Vleuten.

Voordat Máxima vertrekt zal de taart aangesneden worden waarna iedereen welkom is een stuk taart te komen proeven.

15.30 uur: Afscheid van de koningin 
De koningin vertrekt

16.00 uur: Afsluiting
Het feest wordt rond dit tijdstip afgesloten. Bij drukte zal de DJ nog tot uiterlijk 17.00 zijn plaatjes blijven draaien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.