Vrijwilligersochtend-in-het-Maximapark

Vrijwilligersochtend in het Máximapark: werk aan Lindebomen en het Baby-bomen bos

Het initiatief voor het planten van bomen ter ere van de geboorte van een kindje heeft er destijds toe geleid dat in het Máximapark een heus babybomen-bos is geplant. Inmiddels zijn alle plekken van de babybomen-kavel beplant, maar het werk is nog niet gedaan.

Regelmatig zijn vrijwilligers op zaterdagmorgen in de weer om het Máximapark mooi te houden en waar mogelijk nog mooier te maken. Daarom nodigen de ‘Vrienden van het Máximapark’ enthousiaste mensen uit, volwassenen én kinderen, om zaterdag 13 oktober te komen helpen en de handen uit de mouwen te steken. Niet enkel de babybomen gedijen prima in het park, ook het onkruid tiert er welig. Rondom de babybomen moet het onkruid worden gewied, een prima vrijwilligersklus, immers, vele handen maken licht werk! Ook moet de grond rondom de bomen worden voorzien van een flinke laag ‘bladmulch’, een uiterst voedingsstoffenrijke compost waarvan de bomen zeker veel profijt zullen hebben. Niet enkel de babybomen stellen deze extra voeding op prijs, ook de Lindebomen nabij de Werkschuur aan de Alendorperweg wachten hier met smart op.

Zoals gebruikelijk ontvangen de Vrienden van het Máximapark hun vrijwilligers uiterst gastvrij in hun Werkschuur aan de Alendorperweg 10A in Vleuten, in de volksmond inmiddels Máximahoeve genoemd. Rond 9 uur staat er koffie en thee klaar, met tot Máxima-koek omgedoopte koeken. Na een kort welkomstwoord en een uitleg van wat de bedoeling is deze ochtend kunnen we het park in! Voor gereedschap is gezorgd en zelfs werkhandschoenen zijn voorhanden. Zo zullen we als een bonte stoet optrekken naar de babybomen. Kom ook deel uitmaken van deze optocht en help mee het Máximapark onderhouden.

Om 12 uur zal het sein ‘SOEP’ worden gegeven en worden alle deelnemers uitgenodigd aan te schuiven aan een ongetwijfeld rijk voorziene lunch, waar het brood van Bakker Akkermans niet kan ontbreken. In verband met de voorbereidingen, gereedschap en lunch, is het prettig om even aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven