windreizen_raum_featured_foto_hans_peter_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Gejaagd door de wind

8 oktober 2018 17:15  Redactie  Reageer

Wie het Berlijnplein op komt moet er alert op zijn dat er mensen met enorme parachutes achter zich aan de weg kunnen oversteken, hollend alsof ze door een zwerm wespen worden achtervolgd. De een is met opvallend geel gekleurde ‘windzakken’ uitgerust terwijl een ander in elkaar gedraaide strengen bouwplastic achter zich aan heeft wapperen.

Met de wind valt niet te spotten en Clarinde Wesselink, een van de zussen van Filemon, doet dat ook allerminst. Zij is het die achter het idee van deze windpakken zit. De ultieme beleving van de kracht van de wind moet zorgen dat we ons bewust zijn van dit natuurverschijnsel. Clarinde wil met haar project een belevingswereld openen waarin de ervaring van het fenomeen ‘wind’ zich opdringt. Door het dragen van het windpak kom je er achter dat er in Leidsche Rijn altijd wel een ‘frisse wind waait’. Wanneer je over het Berlijnplein holt in een windpak kom je in een andere dimensie en ervaar je de omgeving op een geheel eigen wijze.

Advertentie:

Er wordt niet alleen maar gehold in bijna komisch aandoende outfits op het Berlijnplein waar Clarinde één van de ‘bewoners’ van RAUM is. Ook zijn er kleinere installaties die evengoed sensatie teweeg kunnen brengen bij degene die het draagt. Wat te denken van een op een parachute harnas lijkend tuigje waaraan ‘ballonnen’ zijn bevestigd die door de kracht van de wind kunnen zorgen voor een massage die zijn weerga niet kent. Ook zijn er de ‘domes’, enkele met elkaar verbonden halve plastic bollen die door de wind als speelbal kunnen worden gebruikt. De domes worden in toom gehouden door fysieke kracht van meerdere personen hetgeen een samenspel moet opleveren. Deze installatie is nog in ontwikkeling, maar Clarinde gelooft in het succes ervan en wil snel de mogelijkheden aan de praktijk toetsen.

Wil je met Clarinde op Windreis? Dat kan nog op 21 oktober a.s. bij RAUM, Berlijnplein in Leidsche Rijn. Maak gelijk van de gelegenheid gebruik paviljoen Venster te bezoeken, waar RAUM op nog weer een andere manier is te ervaren. Bezoek de website voor meer info.

Bezoek de RAUM pagina op Regio Leidsche Rijn

Clarinde_Wesselink_windreizen_raum2_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
windreizen_raum_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Clarinde_Wesselink_windreizen_raum_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
windreizen_raum2_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van RietschotenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website