Indekerngezond

Maak kennis met Indekerngezond

Eerder al werd de komst van het project ‘Indekerngezond’ aangekondigd. Bij Indekerngezond zijn de kernwaarden ‘Positieve Gezondheid’, ‘Eigen Regie’ en ‘In je kracht staan voor een betekenisvoller leven’, waarbij wordt uitgegaan van buurtinitiatieven.

Half oktober opent Indekerngezond haar deuren om er zomaar binnen te lopen en er contact te maken met buurtgenoten. Om er ideeën op te doen voor wijkinitiatieven of om een workshop te komen volgen. Wie weet kom je binnen om een steentje bij te dragen aan ‘positieve gezondheid’ en een betekenisvol leven voor iedereen in de wijk. Indekerngezond is namelijk op zoek naar jou!


Advertentie:

Ben jij een veelzijdige duizendpoot die het graag mensen naar de zin maakt? Werkt jouw gulle lach aanstekelijk en weet je mensen te motiveren? Ben jij flexibel beschikbaar vanaf vijf uur per week? Solliciteer dan nu als host bij Indekerngezond Interesse gekregen na het lezen van bovenstaande? Mail dan naar info@indekerngezond.nl We kijken uit naar je reactie! Het betreft een vrijwilligers functie.

Als medewerker van Indekerngezond leer je nieuwe mensen kennen in de wijk en lever je zelf als geen ander een bijdrage aan de Positieve Gezondheid van de wijk! Je kan bij ons jezelf ontwikkelen, want we vinden het belangrijk dat je jouw mogelijkheden bij ons ten volle kan benutten. Je wordt onder andere door middel van de workshop Positieve Gezondheid goed voorbereid.

Om in de sfeer te komen kan je misschien alvast helpen met het inrichten van de locatie aan de Kopenhagenstraat 41, om de hoek bij de Jumbo in Leidsche Rijn Centrum.

De officiële start van wijkproject Indekerngezond wordt bezegeld met een meerdaags openingsfeest op dinsdag 30 oktober en op vrijdag 2 november, vanaf 16.30 uur.

Hiervoor is een boeiend programma samengesteld:

Programma dinsdag 30 oktober

16.30 uur: Ontvangst hapje en drankje.
17.00 uur: Welkom door Janine van der Duin, kernteamlid van Indekerngezond.
17.15 uur: De officiële opening door wethouder Maarten van Ooijen, die onder andere Welzijn in zijn portefeuille heeft.
17.30 uur: Presentatie ‘Positieve Gezondheid’ door Machteld Huber, grondlegger van ‘Positieve Gezondheid’, onderzoeker en arts.
18.15 uur: hapje en drankje, mogelijkheid om kennis te maken met de diverse initiatiefnemers. Onder andere ‘Fit het Zelf’, ‘escape room’, ‘parenting course’, ‘stresspreventie’ en ‘hoog-gevoeligheid als kracht.
19.00 uur: Koffie en thee met lekkers.

Programma vrijdag 2 november

16.30 uur: Ontvangst met een hapje en drankje.
17.00 uur: Welkom door Janine van der Duin.
17.20 uur: Presentatie over Positieve Gezondheid.
17.50 uur: Karolien van den Brekel, huisarts in Leidsche Rijn. Zij werkt in de praktijk met ‘Positieve Gezondheid’.
18.00 uur: Hapje en drankje.
18.30 uur: Keuze workshops, ronde 1.
19.15 uur: Keuze workshops, ronde 2.
19.45 uur: Koffie en thee met lekkers.

Tijdens de opening zijn er feestelijke kidsactiviteiten, waaronder schminken, raadsels oplossen en knutselen.
De korte workshops die gegeven worden zullen onder andere gaan over Parenting course, Stress preventie, Fit het Zelf, Positieve Gezondheid en Hoog gevoeligheid als kracht. Tevens is er een brainstormsessie over Indekerngezond. Een try-out van de escape room bij Indekerngezond heeft inmiddels plaatsgevonden.

In verband met de catering is het fijn om je komst even te laten weten. Aanmelden kan via de website: www.indekerngezond.nl

Nog meer informatie nodig? Stuur gerust een mail naar Janine van der Duin of Sandra IJpma, projectleiders bij Indekerngezond.

Een indruk van wat Indekerngezond heeft te bieden

“Op vrijdag 12 oktober organiseert Indekerngezond de workshop ‘Positieve Gezondheid’ waarin stilgestaan wordt bij de vraag: Positieve Gezondheid. Wat is het en wat kan je er mee? Kijk naar je persoonlijke situatie en hoe je hierin je eigen regie kunt ervaren en nemen”. Opgeven voor deze workshop kan tot 5 oktober aanstaande. Mail hiervoor naar info@indekerngezond.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *