talkshow-Leidsche-Rijn-draait-door4

Talkshow ‘Leidsche Rijn draait door’ geweldige afsluiter verjaardag Leidsche RIjn

Onder leiding van Xander van der Wulp wisten enkele experts met betrekking tot het op de kaart zetten van Leidsche Rijn een tot de laatste stoel gevuld theater Podium Hoge Woerd te boeien met hun uiteenzettingen, ieder op haar of zijn specifieke gebied. De avond werd omlijst met muziek van Siebe Palmen welke zelf gecomponeerde muziekstukken ten gehore bracht.

talkshow-Leidsche-Rijn-draait-door5-foto_martijn_sierhuis
Bijna van start | Foto: Martijn Sierhuis
talkshow-Leidsche-Rijn-draait-door7
E. Graafstal (l) en van der Wulp (r) | Foto: Hans Peter van Rietschoten
talkshow-Leidsche-Rijn-draait-door2
A.Rijckenberg (2e van rechts) | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Aanwezig was onder andere Annemiek Rijckenberg die als voormalig wethouder Ruimtelijke Ordening Leidsche Rijn heeft zien ontwikkelen. Tafelgast van Xander waren ook stadsarcheoloog Erik Graafstal en Arthur van der Leij. Beide kwamen aan het woord en deden hun verhaal aangaande de historie van het gebied waar Leidsche Rijn gestalte krijgt. Josse de Voogd droeg als politiek geograaf ook zijn steentje bij en liet gedetailleerd zien hoe het politieke landschap van Leidsche Rijn erbij ligt. Vanuit geschiedkundig oogpunt bezien is Leidsche Rijn een uiterst interessante plek. Inmiddels is door vele opgravingen de geschiedenis van het gebied uit de bodem naar boven gekomen.

talkshow-Leidsche-Rijn-draait-door3
Dhr. van der Leij (l), Dhr. Goes (m) en van der Wulp(r) | Foto: Hans Peter van Rietschoten

De laatst ingeschreven bewoner van Leidsche Rijn werd ook even voor het voetlicht gehaald. Hem werd het eerste exemplaar van de speciale uitgave van ‘Rond Leidsche Rijn & Vleutensche Wetering’ aangeboden. Een tijdschrift, samengesteld door de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn, die later aan het publiek ook werd uitgereikt, samen met een exemplaar van het kookboek ‘Nieuwe Buren’ waarin recepten zijn opgenomen van Leidsche Rijners voor Leidsche Rijners.

talkshow-Leidsche-Rijn-draait-door5-foto_martijn_sierhuis
Siebe Palmen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
romeinen_wachters_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Xander van der Wulp nodigde de toeschouwers uit hem te volgen naar het buitenterrein voor een muzikale vertolking van de tekst van dichter Onno Kosters die te lezen is op de obelisk op het voorterrein van Castellum. Het muziekstuk werd door Siebe Palmen ten gehore gebracht, onder het toeziend oog van vier Romeinse schildwachten.

ewald_van_maximus_tapt_Mockingbird_4.0
Ewalt aan de tap. Peter Mocking aan het proosten (rechts) | Foto: Johan de Boer

In Castellum wachtte het eerste vaatje Mockingbird 4.0 om te worden aangeslagen door de naamgever van het bier, Peter Mocking. Mede onder zijn handen kwam de hop die tegen de parkpergola in het Máximapark opklimt tot rijke bloei zodat de overweldigende hopoogst de basis kon vormen voor de 2018 editie van Mockingbird. Het pils vloeide rijkelijk in de door Ewald Visser getapte glazen. Ewald is eigenaar van Maximus brouwerij en liet weten dat traditiegetrouw een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van Mockingbird ten goede zal komen aan een nader te bepalen goed doel. Door het publiek werden louter lovende woorden gesproken en niet enkel om de uitstekende kwaliteit van het bier te prijzen, maar ook om eer te doen aan het jubileumjaar dat met de talkshow en het aanslaan van het fust Mockingbird waardig kon worden afgesloten.

Twintig jaar VINEX Leidsche Rijn was het waard om te worden gevierd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].