geparkeerde auto's
 

Parkeer perikelen winkelgebied Vleuterweide

17 oktober 2018 14:31  Redactie  28 reacties

De gemeente heeft zich behoorlijk wat ongenoegen op de hals gehaald van bezoekers en direct omwonenden van winkelcentrum Vleuterweide. De gemeente zou daar per 1 november aanstaande een blauwe, dus betaald parkeren, zone willen invoeren waarbij de eerste drie uur vrij zouden zijn, voldoende tijd voor het doen van de boodschappen. Bewoners van de boven de winkels gelegen appartementen zijn helder in hun mening aangaande het instellen van de betaald parkeerzone, getuige een samengevatte reactie die werd gezonden aan de wijkraad:

‘Wat kwalijk is, is dat deze woningen gebouwd zijn voor over het algemeen ouderen en minder validen. De woningen hebben specifiek een uitgang aan de parkeerplaatszijde gekregen om zo de afstand voor minder validen naar hun auto te verkleinen. Ook voor deze woningen geldt een norm van tenminste één (gratis) parkeerplaats binnen 50 meter voor bewoners en 100 meter voor hun bezoekers. De enige overblijvende parkeerplaats voor slecht ter been zijnde en invalide bewoners met een parkeerontheffing is straks ruim 300 meter van hun woonhuis’.

Dat er voorbij is gegaan aan de algemeen geldende inspraakprocedures voor gebruikers van de parkeerplaatsen, bewoners en winkelend publiek, heeft in de Utrechtse gemeenteraad geleid tot enig ophef. Vastgoed investeerder ASR voert het beheer over onder andere winkelcentrum Vleuterweide en huurt de omliggende parkeerplekken van de gemeente die hiervan eigenaar is. ASR lijkt de partij te zijn die het meest gebaat is bij de invoering van het betaald parkeren en is dientengevolge kennelijk voorbijgegaan aan de gebruikelijke inspraak procedures. Het college van Burgemeester en Wethouders zal nu worden aangespoord door ambtenaren uit eigen gelederen om in ieder geval pas na half november eventueel tot invoering van de blauwe zone over te gaan, zodat een adviescommissie zich alsnog over de kwestie kan buigen.


Advertenties:

28 reacties

  • Henneke Arbeider

   Martijn Moret ojaa we zullen zien als de winkels open zijn en er braderieeen zijn of het personeel daar kan staan en vind ook niet dat personeel moet betalen voor parkeren zoals je weet kost het nogal wat per uur tegenwoordig en zoals je misschien weet verdient winkelpersoneel niet zoveel dus ik hoop voor die mensen op een goede oplossing want ja het werkende personeel heeft hier niet omgevraagt de gemeente wil dit ik hoop als straks daar al die nieuwe huizen klaar zijn er nog ruimte overblijft ik betwijfel het

  • Johan Jongejan

   Uit je reactie vermoed ik dat je nog nooit op deze 2 grote parkeerplaatsen bent geweest (tijdens piekuren op het wc). Altijd plek zat. Personeel hoeft zich geen zorgen te maken. Braderie kan er ook makkelijk bij.

  • Rully Rijksen

   Slaat gewoon nergens op om grond te verpanden/verhuren aan een investeerder zodat die er betaald parkeren van kan maken. Tis te gek voor woorden. Al die grond is opgekocht met deels staats/belasting geld om maar aan het aantal huizen te komen de doelstelling van kabinet.

 1. Jordi van der Werf

  Volgas doorzetten dit betaald parkeren beleid!! Je kan een kanon afsteken op het centrum en niemand er mee verwonden terwijl de parkeerplaatsen overvol staan met auto’s van bewoners niet van klanten die kunnen hun auto niet kwijt dus komen niet bewoners die vaak ook een eigen parkeerplaats hebben maar dit simpel weg te ver lopen vinden dus de parkeerplaats ban het centrum maar gebruiken

  • Marieke Bakker

   Jordi van der Werf, op een ander bericht heb ik al onder jouw reactie een foto geplaatst van parkeerplaats p1. Die is van zondag tot en met vrijdag altijd de hele dag half leeg. Er is voldoende plek voor iedereen. Ja, op zaterdag moet je soms een rondje rijden voor een plek, maar altijd heb je er snel een. Bovendien zijn die bewoners ook jouw klanten hè.. “Laten we even naar de ridder lopen voor wat lekkers.” of “We moeten nog een kadootje kopen, laten we zo’n leuk pakket halen bij de ridder.” Ik zou als ik jou was je mening wat minder hard overal verkondigen, voordat je klanten zich niet meer prettig voelen om naar je winkel te komen..

  • Jordi van der Werf

   Marieke Bakker gelukkig ben ik mij heel bewust dat ik mijn mening mag delen en daar maak ik dan ook graag gebruik van… sorry maar ik hoop dat u dat ook altijd blijft doen! Anders is het einde zoek prettige dag !

  • Jordi van der Werf

   Marieke Bakker en dat u zich vrolijk voelt bij het noemen van onze naam verteld wel wat mens u bent wij mogen gewoon in dit land praten en meningen uitwisselen maar goed.. maar super speur werk hoor van u 😂

  • Marieke Bakker

   Jordi van der Werf daar heb je geen speurwerk voor nodig hoor. En natuurlijk mag je een mening geven, met respect naar anderen 😊

 2. Patricia Nagtegaal

  Waarom al die heisa? Ben ik de enige die het niet snapt!? De eerste 3 uur is gratis. Hoeveel mensen gaan er nu langer dan 3 uur winkelen? Voor de meesten zal max 3 uur echt wel voldoende zijn. En dan hebben ze wel gewoon een parkeerplaats, want die worden niet langdurig bezet gehouden door bewoners. Toch alleen maar fijn?

  • Patricia Nagtegaal

   Dat gaat toch maar om een enkeling? Die parkeerplaats staat toch niet vol met parkeerplekken op kenteken? Dan lopen ze sowieso kans om verder te moeten lopen. En hebben die geen plek in de parkeergarage? En anders zal de gemeente vast iets regelen die die kleine groep.

   • Nee, het gaat niet om een enkeling. Deze flats zijn speciaal gebouwd voor invaliden, zonder plek in de parkeergarage. Het gaat in totaal om 100 invalide woningen. Die hebben geen alternatieve parkeerplaats en de gemeente heeft ook nog geen plannen gemaakt iets voor deze mensen te regelen

  • Alexander Heemskerk

   Bij koop van de woningen is het gratis parkeren voor bewoners en visite als speerpunt gebruikt. Nu is er zonder enige vorm van overleg/ inspraak betaald parkeren ingevoerd. De straten rondom het winkelcentrum zullen nu ook voller worden door bewoners/visite. Er zijn juist overleggen met gemeente, winkeliers en bewoners over het verkeer probleem. Zo goed als alle zaken rondom het verkeer/parkeren bij centrum Vleuterweide zijn impulsief en zonder overleg doorgedrukt.

   Helaas wordt er niet naar het geheel gekeken, enkel deeloplossingen en verplaatsingen van het probleem.

  • Andre van der Meij

   Patricia Nagtegaal precies wat Alexander zegt. Het betaald parkeren is door ASR/winkelcentrum bedacht omdat ze denken dat omzet terug loopt omdat bewoners van het centrum plekken bezet houden. Omdat zij sinds recent parkeer plaats huren van de gemeente heeft het winkel centrum er betaald parkeren van gemaakt. En hebben de bewoners van het winkelcentrum geen parkeer plek meer.

   Maar ik begrijp dat ik mijn
   Fiets bij jou neer mag zetten en zo dat mijn auto bij jou op de oprit mag parkeren?

  • Monique Gortzak

   Patricia Nagtegaal Winkelen binnen 3 uur, prima, maar wat als je gaat winkelen en vervolgens een hapje wilt eten.

  • Monique Gortzak

   Ik denk dan ook dat de Albert Heijn en de bakker wel overleven, maar niemand gaat meer een hapje eten, want als je ook nog parkeer geld moet betalen, ga je wel elders naartoe.

  • Monique Gortzak

   En deze groep zal minder mensen krijgen. Dit zorgt voor een minder leuk winkel gebied. En inderdaad…mensen die daar zijn komen wonen zijn gelokt met ‘gratis’ parkeren. Nu zullen ouderen zelden meer familie ontvangen, want als je een uur of meer moet rijden ga je niet langs voor 3 uurtjes. Kortom nog meer vereenzaming. En dit treft niet een klein groepje mensen. Maar heel veel mensen.

 3. Erik Zeegers

  Je auto parkeren was al lastig, maar nu moeten mensen hun perikelen ook nog parkeren #taalvout

 4. Brenda DK

  On-ge-loof-lijk. Betaald parkeren bij een winkelcentrum in een dorpskern. Een winkelcentrum dat voor veel bewoners uit die dorpskern uberhaupt nog lastig te bereiken is met de auto. Wat zou het volgende zijn? 🙈


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website