Nat pak voor autodief in Leidsche Rijn

Nat pak voor autodief in Leidsche Rijn

Zaterdagnacht omstreeks 01.55 uur werd het alarmnummer gebeld met de mededeling dat er twee verdachte knapen zich verdacht ophielden rondom een auto op de Theo van Doesburgstraat.

De politie was snel ter plaatse. Toen de politie aankwam gingen de twee er snel vandoor op een scooter waarvan de kentekenplaten verwijderd waren. Tijdens de vlucht gooide de verdachten spullen weg.

Blijkbaar was het duo niet bekend in de omgeving. Met de politie op hun hielen reden ze de George Braquehof in. Een doodlopende straat volledig omgeven door woningen en water. Na wat doldwaze capriolen gingen de twee daar met scooter en al onderuit.

Eén van de verdachten kon direct worden aangehouden. De andere verdachte sprong met een fikse plons het water in en verdween in de duisternis. Inmiddels waren meerdere eenheden aanwezig en werd de omgeving tactisch afgezet. Na ongeveer een kwartier werd de doorweekte en verkleumde tweede verdachte in het water aangetroffen in een rietkraag. Hier werd de verdachte dan ook aangehouden.

Op de Theo van Doesburgstraat werd inderdaad een opengebroken Audi aangetroffen. Op de vluchtroute werden ook inbrekerswerktuigen gevonden.

2 gedachten over “Nat pak voor autodief in Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.