KrijgdeKleertjes-Leidsche-Rijn-neemt-Circulair-Compliment-in-ontvangst

KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn neemt Circulair Compliment in ontvangst

Op dinsdag 23 oktober presenteerden de vijf genomineerden voor de duurzaamheidsprijs het ‘Circulair Compliment’ hun initiatief aan de vakjury en het publiek. Wethouder Klaas Verschuure reikte de prijs uit aan de winnaar: KrijgdeKleertjes. Het Circulair Compliment bestaat uit een winnaarsbeker en een cheque ter waarde van €1.500,-. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door ASR en de gemeente Utrecht.

KrijgdeKleertjes faciliteert het ruilen van (kinder)kleding en speelgoed. Duurzaam, handig en gezellig de kinderen in het nieuw steken en je kasten legen. Dat is de gedachte achter KrijgdeKleertjes. Mensen kunnen zowel online als offline ruilen. Ze kunnen landelijk bij 30 ruilpunten terecht om kleertjes in alle kindermaten te ruilen, waarvan vier locaties in Utrecht: Leidsche Rijn, Lunetten, Pijlsweerd en Tuinwijk. Een volle tas (gewassen) kleertjes meebrengen om te ruilen, betekent een volle tas geruilde kleertjes weer mee naar huis nemen. Alleen doneren van kleding mag ook.

De vijf genomineerden, Hof van Cartesius, Stichting Community & Voedselsurplus, De 100% Gerecyclede Fles, Circular Cycling en KrijgdeKleertjes, haalden afgelopen week zoveel mogelijk publieksstemmen op via social media. Hof van Cartesius behaalde de meeste publieksstemmen. De vakjury, bestaande uit Karin Thomas, Joost Brinkman en Klaas Verschuure, koos uiteindelijk de welverdiende winnaar. Doorslaggevend daarbij was dat het volledige team zich vrijwillig inzet.

In Leidsche Rijn wordt elke laatste vrijdag van de maand door een enthousiaste groep vrijwilligers een ruilavond in buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk georganiseerd. Virginia Sandjojo, coördinator van KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn die de prijs namens KrijgdeKleertjes mede in ontvangst nam is erg blij met het Circulair Compliment. “Dit is ook echt een compliment voor onze vrijwilligers en ruilers. Onze ruilavonden zijn niet alleen duurzaam, maar vooral ook gezellig en verbindend. We doen het met elkaar en voor elkaar”.

Gemeente Utrecht en Duurzame Week werken samen aan een duurzame, gezonde en hernieuwbare stad. Tijdens de Duurzame Week worden lokale initiatieven van enthousiaste burgers, ondernemers en bedrijven die hieraan bijdragen uitgelicht. Dit jaar gebeurde dat door uitreiking van een Circulair Compliment aan initiatieven die zich richten op circulariteit.

Van 20 t/m 27 oktober is het Duurzame Week. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom het Jaarbeursplein in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft. Er worden zo’n 80 presentaties, lezingen, en levendige discussies met interessante sprekers en professionals uit het vak georganiseerd. Ook is er ruimte voor plezier, inspiratie en interactie. Denk aan food, drinks, muziek, workshops en entertainment.

2 gedachten over “KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn neemt Circulair Compliment in ontvangst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].