speelgoed_ruilen_sinterklaas_recycle_foto_Recycle Sint

Recycle Sint doet ook Leidsche Rijn aan

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast zijn er nog duurzaamheidsoverwegingen. Is het wel nodig steeds nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert KrijgdeKleertjes Leische Rijn een Recycle Sint ruilavond op 14 november in buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk.

KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt, vindt het belangrijk om kinderspullen een tweede leven te geven. Normaalgesproken organiseert de enthousiaste groep vrijwilligers elke laatste vrijdag van de maand een goed bezochte kinderkledingruilavond. Maar met de decembermaand in aantocht organiseren ze een speciale Recycle Sint-avond waarop ouders kosteloos kinderboeken en -speelgoed met elkaar kunnen ruilen. “Zo is Recycle Sint niet alleen een duurzaam initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen.”’, aldus Virginia Sandjojo, coördinator van KrijdeKleertjes Leidsche Rijn.

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’ is het hier mee eens. Algu: “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.”

De speelgoedruilmarkt in Leidsche Rijn vindt plaats op 14 november in buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76. Ouders/verzorgers kunnen van 9:30-11:00 en van 19:30-20:00 speelgoed komen inleveren. Om 20:15 kan het ruilen beginnen.
Bekijk facebook.com/KrijgdeKleertjesLeidscheRijn voor meer informatie en updates.

Aankondiging recycle sint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.