het-vuur-van-sint-maarten-foto-hans-peter-van-Rietschoten

Het Vuur van Sint Maarten vrijdag 9 november op Berlijnplein

Het Vuur van Sint Maarten is een nieuwe traditie in het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn, vol lichtkunst, muziek, zang, eten en spektakel rond een groot vuur. Het evenement vindt plaats op vrijdag 9 november op het Berlijnplein, aan de vooravond van de Sint Maarten Parade in de binnenstad. Tientallen organisaties uit Utrecht en Leidsche Rijn doen mee en leveren een bijdrage aan deze bonte stoet. Alle nieuw gemaakte lichtsculpturen uit de hele stad komen samen en zijn voor het eerst te zien op het Berlijnplein. Ieder jaar staat een van de Global Goals centraal. Dit jaar is dat Vrede & Veiligheid voor Iedereen, met als thema ‘bruggenbouwers’.

Voor het eerst zal dit jaar ook een ‘Miniparade’ plaatsvinden in Leidsche Rijn Centrum. De optocht trekt rond 17.30 uur vanaf de Centrumboulevard via het Brusselplein naar het Berlijnplein. De route is als volgt: Centrumboulevard, via de Wenenpromenade het winkelcentrum in, via Hof van Bern naar het Brusselplein. Vanaf het Brusselplein via het busstation naar het Berlijnplein. Daar start om 18.00 uur het programma dat duurt tot ongeveer 20.30 uur.


Advertentie:

Om 18.00 uur wordt het grote Vuur ontstoken en volgt de intocht van het verlichte Paard, de Bedelclowns, het Lichtleger en de Fanfare van het Vuur. Er zijn optredens van de Sunshine Soldiers, de rappende politieagent Dwight van de Vijver met band en de Stokers met hun aanstekelijke polka hoempapunk. De kuilrede wordt dit jaar uitgesproken door Rachid Habchi. Aan het eind kun je nagenieten met DJ John Tinnic & LemonIce. De hele avond is er eten van Aleppo Kitchen en de brandende vuursculptuur van Monsterverbond!

Vrijdag 9 november
Het Vuur van Sint Maarten, 17.30 uur Berlijnplein Leidsche Rijn Centrum

Zaterdag 10 november
Sint Maarten Parade, 17.30 uur Domplein Utrecht

Alle info over de Parade en het Vuur van Sint Maarten is te vinden op sintmaartenparade.nl

Het Vuur van Sint Maarten is een project van Sharing Arts Society en RAUM.

7 reacties op “Het Vuur van Sint Maarten vrijdag 9 november op Berlijnplein”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.