Parijse-Salon-bij-Dengh

11 november: Parijse Salon bij Dengh

Een bijzonder concert met de Franse, maar in Leidsche Rijn wonende, fortepianiste Lucie de Saint Vincent. Het concert zal plaatsvinden in het Koetshuis van Dengh aan het lint in het Maximapark. Een prachtige sfeervolle locatie waar vroeger Kasteel den Engh stond. Het zaaltje is niet groot en daarom zullen er voor dit concert maximaal 50 stoelen beschikbaar zijn. Bij de prijs is een kopje koffie of thee en een lekkernij inbegrepen.

Lucie zal het publiek gaan inwijden in onbekende, maar prachtige, muziek uit de Franse klassieke tijd. Het concert van vandaag reflecteert de sfeer van een “Salon de Musique” in Parijs aan het begin van de geschiedenis van de piano rond 1800. Dit programma is specifiek georiënteerd op de vrouwelijke componisten en vertolkers van deze tijd. Laat je meeslepen door het pianospel van Lucie en luister naar haar verhalen over deze interessante periode.


Advertentie:

Reserveren voor dit concert is aanbevolen, er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar en kan via deze link.

Informatie
Wanneer: 11 november om 15.00 uur
Entree: Toegangsprijs: 17,50 of 7,50 inclusief koffie/thee en een lekkernij
Adres: Koetshuis Dengh (Enghlaan 17, Utrecht)

Over Lucie de Saint Vincent
Lucie de Saint Vincent geeft regelmatig concerten in Europa, zowel als solist, als in kamermuziekensembles en als begeleider op piano, fortepiano, klavecimbel en clavichord. Zij ontving in 2013 de “Prix Musical de l’Ambassadeur de Suisse en France et de la fondation Royaumont” in Parijs voor haar optreden en onderzoek naar onbekende Franse repertoires uit de klassieke periode op fortepiano. Zij woont in Terwijde, Leidsche Rijn.

Uit interesse voor de klankrijkdom van toetsinstrumenten uit de 18de en 19de eeuw heeft zij aan Koninklijk Conservatorium te Den Haag fortepiano gestudeerd, bij Bart van Oort.

Over de locatie
Waar nu Dengh staat, hadden een millennium of twee geleden de Romeinen hun tenten al opgeslagen. Flink wat later, in de dertiende eeuw, was hier een bijzonder kasteel opgetrokken: Kasteel Den Engh. Vergeleken met hoe de gemiddelde Utrechter het toen moest rooien, was het hier voor de kasteelbewoners goed toeven. Veilig door de omgrachte woontoren en de voorburcht en lekker zelfvoorzienend door de bijbehorende boerderijen.

Inmiddels zijn we eeuwen verder en is het oude ridderhofstaddomein Den Engh nieuw leven in geblazen met een bestemming van alle tijden: de ultieme uitspanning. Waar je uitrust, aansterkt en geniet van het moment. Onder een nieuwe naam die de geest van lang vervlogen tijden helemaal vertaalt naar nu: Dengh.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *