indekerngezond_foto_hendrik_van_harskamp

Veel belangstelling voor Indekerngezond tijdens openingsfeest

Zeker honderd belangstellenden waren dinsdag 30 oktober getuige van de openingshandeling waarmee wethouder Maarten van Ooijen het wijkproject voor bewoners uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, ‘Indekerngezond’ officieel voor geopend verklaarde. Middels een gesloten kring van aanwezigen werd een lichtje ontstoken ten teken van verbondenheid met wijkbewoners en van de wijkbewoners onderling die eventueel gezamenlijk initiatieven ten uitvoer kunnen brengen door participatie van Indekerngezond.

Indekerngezond biedt een plek waar jong en oud willen bijdragen aan ‘positieve gezondheid’ in de buurt. De ruimte is beschikbaar gesteld door de gemeente. Indekerngezond wil bewoners uit Leidsche Rijn en omstreken inspireren om daar zelf workshops en lezingen te organiseren. Mocht je een hebben dan kan je er altijd binnenwandelen en je plannen kenbaar maken bij een van de medewerkers. Indekerngezond biedt inmiddels al een ruim aanbod aan workshops. Een kleine greep uit het aanbod: ‘Natuurcoaching’ en ‘Creatief schrijven’.

De openingsbijeenkomst werd opgeluisterd door een uitgebreide verhandeling over positieve gezondheid en hoe dit een plek kan krijgen in ons leven. Voormalig huisarts maar bovenal wetenschapper Machteld Huber, initiator achter de organisatie Positieve Gezondheid, hield een vlammend betoog en illustreerde mede aan de hand van tientallen afbeeldingen hoe het is in te passen in ons leven. Ook wethouder Maarten van Ooijen liet zich niet onbetuigd en onderschreef de toegevoegde waarde van Indekerngezond voor een stadsdeel als Leidsche Rijn.

Om kennis te maken met de kernteamleden van Indekerngezond, maar bovenal met mede buurtbewoners, was er rijk voorzien in allerhande spijzen. Eten verbindt tenslotte!

Het openingsfeest wordt vrijdag 2 november nog eens dunnetjes overgedaan dus iedereen die zijn of haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, vanaf 16.30 uur maakt Indekerngezond zich op voor een herhaling van dinsdag.

Wethouder Maarten van Ooijen laat op de website van de gemeente optekenen: “Ik werk aan een stad waar mensen samen leven met oprechte aandacht voor elkaar. Dat geeft het leven meer betekenis en meer plezier. Daarom zijn verbinding, contact en ontmoeting voor mij heel belangrijk en waardevol”. Laat deze woorden werkelijk gestalte krijgen en Indekerngezond is op voorhand al een succes formule!

Voor meer informatie bezoek de website van Indekerngezond.

Lees hier alle artikelen over Indekerngezond

indekerngezond5_foto_hendrik_van_harskamp
Foto: Hendrik van Harskamp
indekerngezond4_foto_hendrik_van_harskamp
Foto: Hendrik van Harskamp
indekerngezond6_foto_hendrik_van_harskamp
Foto: Hendrik van Harskamp
indekerngezond3_foto_hendrik_van_harskamp
Foto: Hendrik van Harskamp
indekerngezond2_foto_hendrik_van_harskamp
Foto: Hendrik van Harskamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.