wil_in_je_buurt

Blog: WIM in de buurt

Kent u WIM? WIM is een wijk informatiemap die deze maand, oktober 2018, op vijftig verschillende (ontmoetings) -plekken in de wijk Vleuten De Meern komt te liggen. Het doel is om u en anderen te informeren over activiteiten, vrijwilligerswerk en hulp in de buurt. Zo´n tachtig organisaties werken mee aan WIM en de map is inmiddels volslank.

WIM is de papieren versie van WIL in je buurt (de wijk informatielijn). WIL is een team van actieve bewoners uit Vleuten en De Meern die elke werkdag telefonisch spreekuur houden, inloopspreekuren hebben en de site van WIL bijhouden. Het team van WIL werkt nauw samen met de vrijwilligers van de diensten van Welzaam, alles bij elkaar ruim honderd actieve mensen uit onze wijk.

De afgelopen maand hebben vrijwilligers van WIL, collega´s van Welzaam en betrokken mensen van andere organisaties WIM in een nieuw jasje gestoken, kopij verzameld, mappen gevuld en verspreid. Dat was indrukwekkend veel werk. We krijgen gelukkig veel positieve reacties op de vormgeving en inhoud. En mensen willen actief met de map aan de slag om anderen te helpen met vragen.

Ik heb mijzelf wel eens afgevraagd of een papieren map, een ordner met folders, nog wel van deze digitale tijd is. Sommige mensen verklaren mij voor gek om hier energie in te stoppen. Anderen zeggen juist blij te zijn met iets tastbaars waarin je zonder heldere vraag kunt grasduinen. Wel, ze hebben allen een punt. Het was best een flinke klus en we hebben als ´maphouders´, de vertegenwoordigers van locaties met een map, een praktische uitdaging om de mappen tweemaal per jaar bij te werken en actueel te houden.

Of het de moeite waard zal zijn, zal blijken uit het gebruik van de mappen en zeker ook de reacties van mensen die dankzij WIM activiteiten zijn gaan doen die ze leuk vinden. Waarom ik vertrouwen heb in WIM is omdat WIL en WIM bij elkaar horen. De combinatie van een grote groep betrokken en deskundige buurtbewoners, praktische hulp, heel veel informatie en een gedegen organisatie is waardevol en krachtig. WIM is in mijn ogen een wit topje van een ijsberg aan mogelijkheden om mee te doen in Vleuten en De Meern.

Meer weten? Bel WIL, elke werkdag van 9.00 – 11.00 bereikbaar op 030-677 3131 of mail naar: [email protected] De site van WIL is te vinden op: www.wilinjebuurt.nl

Hartelijke groet en tot ziens in Vleuten-De Meern,

Gerard Beffers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].