mantelzorg_senioren_handicap_zorg_foto_rawpixel

Dag van de mantelzorg

Op zaterdag 10 november is het weer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Het motto van dit jaar is ‘Mantelzorg mag een naam hebben’. Een breed thema waarin het erkennen en waarderen van mantelzorgers centraal staat. Op vrijdag 9 november zullen medewerkers en vrijwilligers van diverse organisatie in gesprek gaan met bezoekers van winkelcentrum Vleuterweide, de Veldhof en Leidsche Rijn Centrum.

De vragen die zij het winkelend publiek stellen zijn onder andere: Zorgt U voor een familielid of naaste? Kent u iemand die dit doet? Of juist verzorgd wordt? Krijgt u ondersteuning of hulp? Daarnaast zullen zij de mensen informeren waar zij als mantelzorger terecht kunnen voor informatie of hulp. De organisaties delen daarbij iets lekkers en iets gezonds uit, gesponsord door de mensen van de Brazzerie van Abrona, Albert Heijn/Vleuterweide en de Plus/Veldhof. Zij ondersteunen deze actie van harte.

De medewerkers die met de mensen in gesprek gaan zijn van het buurtteam, Wijkverpleging (Careyn en Rijnhoven), sociaal makelaars van Welzaam, Steunpunt Mantelzorg Utrecht van U Centraal, WIL in je buurt en de kwartiermakers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.