Politie - aanhouding

Aanhouding na aantreffen grote partij nep merkkleding

Met het aanhouden van een bestelbus afgelopen weekend op de Stadsbaan in Leidsche Rijn lijkt de politie een aardige slag te hebben geslagen inzake de handel in niet originele merkkleding.

De chauffeur van de bestelwagen kon desgevraagd niet aantonen wat de herkomst van de kleding was. Er waren geen documenten aanwezig waaruit zou kunnen blijken dat de goederen legaal vervoerd werden. Er konden geen pakbonnen of aankoopbewijzen worden overlegd waarna de politie de conclusie trok dat een en ander niet in de haak was. Bij controle van de kleding bleek het inderdaad te gaan om namaak zoals wel vaker wordt aangeboden in ‘een bepaald circuit’.

De handel en de bestelwagen zijn door de politie in beslag genomen en de inzittenden zijn aangehouden en na verhoor weer heengezonden.

In totaal konden er in deze zaak zes personen worden aangehouden waaronder vier Utrechters waarvan de jongste 21 jaar is. De andere twee verdachten komen uit Rotterdam. Al de volgende dag wist de politie in een opslagloods op een Utrechts bedrijventerrein een verdachte aan te houden. In de loods waren de grote merken ruim vertegenwoordigd, maar wel in namaak uitvoering en duidelijk niet bestemd voor de luxe winkels waar het doorgaans te koop wordt aangeboden. Op het huisadres van deze betrokkene werden nog eens drie Utrechters aangehouden in verband met de handel in nep kleding. De mannen waren op dat moment bezig dozen met ‘handelswaar’ over te laden in twee personenauto’s. Naast de kleding legde de politie ook beslag op enkele telefoons, contant geld, zo’n vierduizend euro en een auto.

De licentiehouders van de getroffen merken hebben aangifte gedaan vanwege ‘inbreuk op het merkenrecht’. De verdachten variëren in leeftijd van 21 tot en met 53 jaar.

De partij in beslag genomen goederen vertegenwoordigd een waarde van circa twee ton.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.